Newcastles ellevte franskmann

Oppdatert: 06. August 2013

Mandag kveld bekreftet Newcastle å ha signert den franske spissen Loïc Rémy på lån ut sesongen.

I januar vraket Rémy Newcastle til fordel for Queens Park Rangers. Valget begrunnet han med at Londonklubben hadde et veldig spennende prosjekt på gang, og at han allerede kjente QPRs manager, Harry Redknapp. Et halvt år senere resulterte prosjektet i nedrykk fra Englands øverste divisjon, og klubben har blitt nødt til å kvitte seg med flere utgifter, deriblant høytlønnede spillere som Rémy.

Newcastle har i hele sommer vært på jakt etter en spiller som kan skåre mye mål. Rémy har, under sine opphold i blant annet Nice og Marseille, bevist at han innehar denne evnen. Den lynhurtige måljegeren har i tillegg fått prøve seg for det franske landslaget, og “Les Bleus” har åpenbart vært et av spillerens insentiver for overgangen:

Jeg er veldig glad for å være Newcastlespiller, og det vil være en stor ære å spille for en så stor klubb. Premier League er verdens beste liga, og det er her jeg ønsker å spille. Jeg er veldig motivert for å komme med i landslagets VM-tropp, og jeg vet at jeg må levere en god sesong i Newcastle for å få til det. Jeg fokuserer på å bidra til at Newcastle skal innfri sine mål for sesongen, og skåre så mange mål jeg kan.

Alan Pardew mener også at det kommende verdensmesterskapet vil fungere som inspirasjonskilde for franskmannen:

Han blir et godt tilskudd til stallen. Han gir oss styrke og fart på topp, og jeg er sikker på at han vil skåre masse mål. Det er en stor sesong for Loïc, i likhet med alle våre aktuelle landslagsspillere, i forkant av VM. Dette vil gi han et ekstra insentiv til å spille opp mot sitt beste.

Rémys ankomst skal koste The Magpies drøye 15 millioner kroner, og sender klubben opp i elleve franskmenn. Det er i tillegg knyttet stor spenning til Bafétimbi Gomis’ fremtid etter at Lyon godtok Newcastles bud på 68 millioner kroner. En eventuell overgang vil selvfølgelig øke antallet franskmenn til tolv.

Allez the lads!

You must be logged in to post a comment Login