Newcastle til Barton: Kom deg vekk!

Oppdatert: 01. August 2011

Stort klarere beskjed enn den Joey Barton har fått idag, er det nesten ikke mulig å få i fotballverdenen.Newcastle har idag sluppet nyheten om at Joey Barton er blitt transferlistet av klubben, sågar at han kan gå helt gratis til en ny klubb. På hjemmesiden til klubben står følgende:

“Newcastle United can confirm that Joey Barton has been placed on the transfer list today (Monday).

The player has been advised that he can leave the club on a free transfer.”

Dette kommer etter en lang rekke av utbrudd spilleren har hatt mot ledelsen i klubben. Barton har i det meste av sitt voksne liv levd med merkelappen “bølle”, og har blitt en av fotballøya mest hatede spillere.

Etter en rekke fadeser så det ut som om gutten hadde blitt til en mann, og at de siste årene av Bartons karierre skulle bli de aller beste.

Sleivsparkene som tidligere kom med nevene, begynte nå istedet å komme fra Twitter, der Barton jevnt og trutt har rakket ned på ledelsen i Newcastle. Det er nærliggende å tro at Mike Ashley og Co har fått mer enn nok av Bartons drittslenging, og at det er dette som er hovedgrunnen til at Joey nå må se seg etter en ny arbeidsgiver.

Meningene om Barton er mange, blant annet sier en bruker med navn “Simmi” på forumet:

“Selv om ledelsen består av en gjeng inkompetente tullinger, hjelper det absolutt INGENTING å kritisere klubben i media!”
Herre, for et sirkus. Jeg er drittlei.”

En annen bruker, “Daniel”, sier følgende:

“Kommer ikke som noen overraskelse dette. Uansett hvor ubrukelig Ashley og resten av gjengen er, så kan man ikke oppføre seg slik Barton gjør. Hadde folk i det vanlige arbeidsliv oppført seg sånn hadde de fått foten for lenge siden.”

Det er liten tvil om at Newcastle-supporterne har fått mer enn nok av Joeys upassende utspill, men at spilleren Barton i segselv vil være et stort tap.

Derimot er ikke Barton den eneste spilleren som har kritisert Newcastle-ledelsen i det siste. Kevin Nolan og Jose Enrique har også gått sterkt ut mot klubben i nyere tid. Det er tydelig at det bobler litt i garderoben om dagen, noe som står i kontrast til det flotte samholdet vi hørte om forrige sesong.

Newcastle har dermed (sannsynligvis) mistet 2 enorme lederskikkelser og 2 glimrendemidtbanespillere denne sommeren. Kravet om forsterkninger kan ikke bli så mye lavere med dette….

 

Artikkelen oppdateres

You must be logged in to post a comment Login