Newcastle – Blackburn 1-2

Oppdatert: 11. November 2010

Alt i alt var det en dårlig kamp på St. James Park onsdag kveld. Alle innvolverte parter var dårlige, spillere, dommere og tilskuere, men Blackburn var minst dårlig og kunne ta med seg 3 poeng hjem.

Laget

Newcastle: Tim Krul; Danny Simpson, Mike Williamson, Fabricio Coloccini, Jose Enrique; Joey Barton, Cheik Tiote(fra 86min Wayne Routledge), Kevin Nolan(c), Jonas Gutierrez; Shola Ameobi(fra 46min Nile Ranger), Andy Carroll

Blackburn: Paul Robinson; Michael Salgado, Christopher Samba, Ryan Nelsen, Gael Givet, Pascal Chimbonda; Brett Emerton, Morten Gamst Pedersen, Phil Jones, David Hoilett(fra 82min David Dunn); Nikola Kalinic(fra 51min Jason Roberts)

Mål: 0-1, Gamst Pedersen 3, 1-1 Carroll 47, 1-2 Roberts 82.

Marerittstart

Sam Allardyce skal være meget godt fornøyd etter kveldens kamp. Han lyktes med å gjøre dette til en forferdelig fotballkamp, og med litt marginer så kunne de til slutt plukke opp tre verdifulle poeng. Newcastle på sin side startet på værst tenkelige måte. En dødball etter to minutter havnet i bena på Cheik Tiote som på uforklarlig vis roter bort ballen med en klønete dribling inne i egen 16-meter, og Morten Gamst Pedersen kunne enkelt snappe opp ballen og hamre inn 1-0 til bortelaget.
Dermed fikk Newcastle en meget tøff oppgave med å komme tilbake mot et Blackburn lag som startet kampen med hele seks forsvarsspillere. Det er da man av og til begynner å tvile på om fotball virkelig er et vakkert spill. Første omgangen ebbet så ut, uten store målsjanser for noen av lagene.

Utligning, dårlig dømming og ny forsvarsfeil

Chris Hughton foretok ett bytte i pausen og sendte Nile Ranger inn for Shola Ameobi, som slet med en liten smell fra kampen mot Arsenal. Andre omgang åpnet fantastisk for Newcastle som fikk en dødball rett innenfor Blackburn sin banehalvdel. Joey Barton sendte en lang cross mot bakre stolpe, og der ventet selvfølgelig Andy Carroll som stanget inn utlingningen. Carroll har nå 7 scoringer i Premier League, og er dermed toppscorer i ligaen sammen med blant annet vår kaptein Kevin Nolan. Etter scoringen var det Newcastle som hadde ballen, men et hardtkjempende Blackburn lag hindret oss i å komme til de store sjansene. Det var også uvanlig mye pasningsfeil og flere av Newcastle sine spillere hadde rett og slett ikke dagen. En annen gjeng som var dårlige var dagens dommere. Det var på ingen måte noen av lagene som dro fordel av det, men dommeren delte ut kort i hytt og gevær og bidro til en amper stemning på banen. I en periode Newcastle har forholdsvis grei kontroll defensivt kommer en scoring imot ut av intet. Fabricio Coloccini var passiv i en hodeduell og lot ballen sprette videre til Mike Williamson som var like passiv, og Jason Roberts fikk en enkel jobb med å snappe ballen før han alene med Krul enkelt satte inn 2-1. Scoringen tok nok luften ut av Newcastle laget, og spillerne maktet aldri å stable på beina en skikkelig sluttspurt. Dermed ble det sesongens tredje hjemmetap for Chris Huhgton som har en jobb å gjøre når vi møter fysisk sterke lag som ikke har en eneste intensjon om å spille egen fotball.

Mediestorm venter..

Ikke nok med at det ble tap, så dummet Joey Barton seg kraftig ut under kveldens kamp. Underveis i andre omgang hadde Newcastle fått frispark etter at David Hoilett prøvde å filme seg til et straffespark. Det oppsto diskusjoner blant spillerne og Joey Barton svarte med å sende en knyttneve inn i ribbeina på Morten Gamst Pedersen. Fryktelig unødvendig gjort av Barton som sålangt denne sesongen har klart å kontrollere temperamentet sitt. Nå venter trolig en lang suspensjon.

Spillerbørs

Tim Krul – 6 – Har en rolig kveld mellom stengene, men er flink i feltarbeidet. Sjanseløs på målene.
Danny Simpson – 6 – Ok kamp. Slurver en del med pasningene og utretter heller ingen trussel offensivt.

Mike Williamson – 5 – Slurver med flere klareringer i dag, og vår midtstopper duo koster oss ett poeng i dag.
Fabricio Coloccini – 6 – Hakket bedre enn sin makker, men er også innvolvert i 2-1 scoringen.
Jose Enrique – 7 – Spiller aldri dårlig, og gjør nok en godkjent kamp i dag.
Joey Barton – 6 – Jobber hardt, men klarer ikke å skape altfor mye.
Uvanlig mye feil. Får en assist.
Cheik Tiote – 3 – Mareritt kamp fra ende til annen. Pasningene hadde sjelden adresse og han gikk seg fast konstant.
Kevin Nolan – 4 – Har ingen god dag og bidrar veldig lite offensivt.
Jonas Gutierrez – 5 – Gjør det altfor vanskelig for seg selv, og har dårlige avleveringer.
Shola Ameobi – 5 – Dårlige arbeidsvilkår, men klarer heller ikke å utnytte det lille han får å jobbe med.
Andy Carroll – 8 – Hva mer kan man forvente. Går i krigen, scorer og hjelper laget, men ingen rundt han hadde dagen.

Nile Ranger – 6 – Gjør et brukbart innhopp. Uferdig i stilen, men skaper til dels hodebry bak hos Blackburn.

You must be logged in to post a comment Login