Nedtur på overtid

Oppdatert: 13. March 2012

Newcastle kjempet lenge godt og hardt for å få med seg et poeng fra Emirates, men på overtid glapp det og Arsenal snudde for fjerde kamp en rad til seier etter at de har ligget under.

Alan Pardew lot Ben Arfa få prøve seg fra start på høyrekanten i denne kampen, i tillegg ble Obertan satt i en hengende spissrolle, sannsynligvis for å true Arsenal på kontra. Dette betød at Cisse og Ryan Taylor var vraket fra kampen mot Sunderland. Arsenal på sin side stilte med et av årets sterkeste tropper da benken kunne vise til navn som Gervinho, Ramsey, Chamakh og Andre Santos.

WILLIAMSON Vs VAN PERSIE
Allerede etter tre minutter kombinerer Arsenal fint på høyre og Walcott får slått en bra ball mellom forsvar og keeper. Van Persie er millimeter ifra å sette ballen i mål, Williamson kjører en taktikk med å ha kontroll på Van Persie som lurer bak han, kjempelurt.

Etter 14 minutter får for første gang Ben Arfa ballen på høyre mot en back uten sikring, han drar seg inn i 16-meteren og drar skuddet knallhardt tilbake i ved nærmeste stolpe, en fantastisk scoring fra en fantastisk spiller. Men gleden skal ikke bli langvarig, rett fra avspark går Arsenal i angrep og Walcott finner Van Persie som alt for lett drar av Williamson før han er sikkerheten selv alene mot Krul.

Det skapes ikke de største mulighetene resten av omgangen, men det er Arsenal som virker mest ivrig i å angripe. Det skal sies at Newcastle ligger veldig kompakt, og gir ikke Arsenal mye rom.

45 min I FORSVAR
I pausen blir for andre kamp på rad Santon værende i garderoben. Mye av Arsenals angrep har kommet på høyresiden, og Pardew gjør grep ved å sette inn Perch.
Arsenal går tøft ut og allerede etter fire minutter header Rosicky knallhardt rett på Krul som får reddet ballen. Like etter får Arteta svingt inn et innlegg og Van Persie får uforstyrret skutt fra 8 meter. Nok en gang lar Williamson Van Persie lure bak ryggen sin, veldig utaktisk. Samme mann blir spilt gjennom og skyter fra skrått hold kort tid etter, men Krul varter opp med en beinparade. Krul på sin side bruker veldig lang tid på 5-meterne og både tilskuerne og hans landsmann Van Persie har lagt merke til dette.
Etter 66 minutter kommer omgangens største sjanse. Walcott kommer seg ned langs høyre og finter bort Coloccini med en innleggsfinte før han finner Rosicky alene på 6 meter. Han prøver å plassere ballen med sitt venstrebein, men ballen sklir av og skuddet går ut til innkast. En like stor miss blir kampens neste store sjanse.
83 minutter er spilt da et frispark blir slått inn i feltet og ballen går forbi alle til Gervinho på bakre som på åpent mål setter ballen like utenfor, ikke den første store bommen Gervinho har hatt i år. Syv minutter senere header Vermaelen på mål, men Krul varter opp med en fin redning.

Så fire minutter på overtid har Simpson innkast nede ved hjørneflagget til Arsenal, men kaster ballen på hodet til Vermaelen som setter i gang et angrep. Song finner Walcott på høyre og han svinger ballen inn i feltet. Williamson får ikke hodet på ballen og den faller til Vermaelen som har tatt et sugende løp, han kjemper ballen i mål og Arsenal har avgjort på overtid.

Et surt tap for et hardtkjempende Newcastle, men alt i alt en fortjent seier til hjemmelaget. Til søndag møter vi Norwich, et lag vi skal slå.

KAMPFAKTA:
0-1 Ben Arfa 14 min
1-1 Van Persie 15 min
2-1 Vermaelen 94 min

LAGOPPSTILLING:
ARSENAL: Szczesny, Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs, Song, Arteta, Rosicky (Ramsey), Walcott, Oxlade-Chamberlain (Gervinho), Van Persie (c).
NEWCASTLE: Krul, Simpson, Williamson, Coloccini (c), Santon (Perch), Obertan (Ameobi), Cabaye, Tiote (Guthrie), Gutierrez, Ben Arfa, Ba

Diskuter kampen i vårt forum!

You must be logged in to post a comment Login