Når skifter Pardew formasjon?

Oppdatert: 08. October 2012

Som vi har sett flere ganger denne sesongen, har Newcastle startet kamper i 442 formasjon. Under gårsdagens kamp virket det som Man Utd hadde flere spillere på banen de 15 første minuttene av kampen.

Først etter 2 unødvendige mål fra corner, skiftet Pardew formasjon, og Newcastle begynte å ligne på seg selv igjen. Undertegnede mener Pardew må ta på seg en stor del av skylden for Newcastles noe svake start denne sesongen. Vi må nok regne med at Newcastle vil spille med to sentrale midtbanespillere, helst Tiote og Cabaye, med støttende vinger. Disse to vil nok mest sannsynlig ta ut de fleste sentrale midtbanespillere på andre lag i ligaen. Problemet i gårsdagens kamp var nok at Sir Alex hadde gjort hjemmeleksa si, og plassert flere spillere sentralt i banen.

Flere NUFC supportere var nok enig i avgjørelsen om å starte Shane Ferguson på venstreback, med tanke på hans imponerende spill de siste kampene. Det er sikkert ikke en dum tanke å utnytte Davide Santons gode høyrebein på samme side heller. Dessverre kom ingen av dem til sin rett i går.

Noe man også bør se nærmere på, er om det er en god ide å spille så mange baller inn i lufta mot Cisse og Demba Ba. Begge er spisser som kan score på hodet, men de er kanskje mer farlige med ballen i bena. I fjor så mange eksempler på glimrende pasningspill fra Cabaye og Ben Arfa, noe vi fortsatt venter å se mye av i år.

I flere kamper Newcastle dominerte forrige sesong, hadde vi en spiss som lå fremme, mens Ben Arfa lå bak spissen. Vi har sett nok eksempler av at Cisse og Demba Ba ikke samarbeider godt nok på topp, som bør få Pardew til å tenke på om ikke man skal revurdere å starte begge sammen på topp. Mot slutten av forrige sesong, spilte Papiss Cisse glimrende som ensom spiss, mens Demba Ba ofte ble skjøvet ut på vingen. Demba Ba var ikke spesielt fornøyd med den løsningen, og det kan virke som Pardew ønsker å starte begge sammen på topp, for å blidgjøre Demba Ba. Det er et stort problem om dette skal gå utover resten av laget.

Uansett har nok Pardew nok å tenke på før turen går til Staduim of Shite om 2 uker.

kilder: www.newcastleunited.us

twitter@localhero85

You must be logged in to post a comment Login