Nærmer seg Wijnaldum

Oppdatert: 08. July 2015

Flere medier melder i dag at Lee Charnley skal ha vært i Nederland og forhandlet om en overgang for PSVs Georginio Wijnaldum, som på bildet omfavner Arjen Robben under fjorårets VM-sluttspill. Samtalene skal ha gått bra, og det er ikke usannsynlig at nederlenderen blir Newcastle sitt første store kjøp i sommer.

Overgangssummen det snakkes om skal ligge mellom 15 og 20 millioner euro, og det kan forventes at midtbanespilleren blir en av klubbens best betalte spillere. Charnley skal være på vei tilbake til Newcastle for å diskutere overgangen med resten av styret i Newcastle United, som altså inkluderer McClaren, Carr og Moncur. Både PSV og Newcastle reiser snart på treningsopphold til henholdsvis Sveits og USA, og dermed kan overgangen skje veldig snart for å få det unnagjort før klubbene skal ha oppkjøring til den nye sesongen.

Til tross for at han bare er 24 år gammel, har Wijnaldum rukket å få med seg hele 220 kamper for henholdsvis Feyenoord og PSV, samt 19 kamper for det nederlandske landslaget. Han debuterte for Feyenoord bare 16 år og 148 dager gammel, og har vist seg som en meget målfarlig midtbanespiller – i PSV har han scoret hele 40 mål på 109 kamper. Han scoret også et mål i bronsefinalen i fjorårets VM, hvor Nederland slo Brasil 3-0.

Han har også vært kaptein for PSV de siste 2 sesongene, og i vår styrte han laget sitt til sitt første seriegull på 7 år. Han er nok også godt kjent blant alle tilhengere av Football Manager-spillene, da han har vært ansett som et stort talent i lang tid. Det sies også at Everton skal være ute etter 24-åringen.

Som spillertype er han kjapp og teknisk, ikke ulik vår egen Cabella, men har scoret mange mål ved å komme dypt fra banen slik Frank Lampard og Aaron Ramsey har gjort i Premier League tidligere. Løse rykter sier også at Wijnaldum skal ha vært skeptisk med tanke på at han spiller i samme posisjon som Siem De Jong, men at McClaren skal ha planer om å bruke begge to samtidig. I så fall blir Wijnaldum enda en nederlender i Newcastle-troppen, som fra før av også har nevnte De Jong, Tim Krul og Daryl Jaanmat.

TAN følger saken videre! Diskuter overganger i forumet vårt! Howay!

You must be logged in to post a comment Login