Mike Ashley villig til å selge Newcastle

Oppdatert: 11. September 2014

Mike Ashley skal være villig til å selge klubben etter 7 år som eier.

Den britiske avisen The Telegraph melder at Mike Ashley skal være interessert i å kjøpe kriserammede Rangers, noe som betyr at at den upopulære eieren må selge Newcastle United. Han har gradvis blitt mer involvert i Rangers, men skotske regler forhindrer han i å kjøpe hele klubben ettersom han også eier Tyneside-klubben. UEFA sier nemlig at det ikke er lov å eie to klubber som kan komme til å møte hverandre i europeiske turneringer. Riktig nok er hverken Newcastle eller Rangers delaktig i Europa per dags dato, men det er ikke utenkelig i fremtiden. At Mike Ashley tenker business er ikke noe nytt, og han ser potensialet i en klubb med store muligheter for fremtidig Champions League spill.

Det rapporteres at prisen for å kjøpe Newcastle skal ligge på rundt 2,3 milliarder kroner, en sum som inkluderer 1,3 milliarder kroner som Mike Ashley har gitt klubben i rentefrie lån. Klubben er ikke offisielt lagt ut for salg, men han skal være villig til å forhandle med seriøse aktører. Det rapporteres at alle kjøpere som er interessert må før forhandlingene betale for en VIP boks på St. James Park i 10 år for å vise at de har økonomiske muskler til å gjennomføre et eventuelt kjøp.

Det vil ikke være første gang Ashley vil selge klubben som han kjøpte fra Sir John Hall og Freddie Shepherd i 2007. Både i 2008, etter at supporterne snudde seg mot han som en reaksjon av sparkingen av Kevin Keegan, og etter nedrykket i 2009 ble klubben lagt ut på billigsalg. Det var derimot andre tider, både med tanke på klubbens finansielle situasjon og det generelle økonomiske markedet globalt. Nå i dag er klubben i en veldig bra økonomisk situasjon da regnskapet viser at klubben tjente cirka 100 millioner kroner etter skatteoppgjøret for 2013, og har stabilisert seg i Premier League med stor interesse rundt seg.

Høsten kan dermed medføre en del endringer i klubben. En lokalavis på Tyneside holdt en spørreundersøkelse hvor hele 85% mente at Alan Pardew burde bli sparket, og presset fra supporterne mot årets manager i Premier League 2011/12 blir sterkere og sterkere.

You must be logged in to post a comment Login