Magiske Hatem

Oppdatert: 08. January 2012

Med et sterkt lag gikk Newcastle videre i FA-cupen på bekostning av Blackburn, en kamp der Ben Arfa lagde de største overskriftende.

Pardew mønstret et ganske sterkt lag, og stilte nesten med sitt beste tilgjengelige mannskap. Det samme kan sies om Blackburn, som brukte mange førstelagsspillere.

FELT AV DØDBALLER
Allerede etter et minutt kom den første sjansen til hjemmelaget da Best kjemper til seg ballen inne i 16-meteren og avslutter mot lengste stolpe og tvinger fram en god redning, en Best i god form er det vi trenger nå som Ba har dratt til Afrikamesterskapet.
Etter åtte minutter er det Jonas som tester Bunn i Blackburn-målet, hans harde skudd med venstre blir bokset ut av keeperen. Newcastle fortsetter å dominere kampen, mens Blackburn skaper sine farligheter på dødballer, der Gamst Pedersen briljerer. Dette gir til slutt utslag for bortelaget, da Blackburn etter 34 minutter går opp i ledelsen. En corner blir slått mot Hanley som presser frem en god redning av Krul, på returen lurer Goodwillie som setter ballen i nettet.

RAID

Det tar litt tid før Newcastle produserer sjanser i andre omgang, men det er faktisk når utskjelte Ryan Taylor kommer på banen at de største sjansene kommer. Etter 67 minutter tar Raylor et frispark og Ameobi vinner første duell på bakre og header videre til Best som igjen prøver å finne Shola like foran mål, sistnevnte får hodet på ballen, men blir blokkert. Like etter kommer den fantastiske utligningen.
Ben Arfa tar med seg ballen fra 30 meter og passerer et par spillere og er raskt inn i 16-meteren, en overstegsfinte fulgt av et par raske vendinger gjør at Hatem befinner seg fem meter skrått fra mål, med venstrebeinet banker han ballen i nett-taket. Kanskje et av de fineste målene vi har sett de siste årene på St.James Park.
Etter dette er det enveiskjøring i retning Newcastle. Jonas raider opp og ned venstrekanten, og bare en god Bunn i mål hindrer scoringer. Men Newcastle gir ikke opp, og de får for strevet hele fem minutter på overtid. Jonas spiller til Best innenfor 16-meteren og han holder ballen fint før han spiller tilbake til Jonas som har tatt løpet inn mot fem-meteren. Alene med keeperen avslutter han med en elegant chipp. Fram fra shortsen drar han frem Spiderman-maska, et etterlengtet syn.

Kampen blir blåst av like etterpå og seieren er et faktum. Sterkt gjort å komme tilbake og gjør at vi er med videre i den viktigste cupen denne sesongen.

KAMPFAKTA:
0-1 Goodwillie 35 min
1-1 Ben Arfa 70 min
2-1 Jonas 90 min

LAGOPPSTILLING:
NEWCASTLE:  Krul; Simpson (Raylor), Williamson, Coloccini (c), Santon; Obertan (Ameobi Sr), Cabaye, Abeid (Gosling), Gutierrez; Ben Arfa; Best
BLACKBURN:  Bunn, Henley, Givet, Hanley, Olsson (Lowe); Vuckevic, Nzonzi, Petrovic, Pedersen; Rochina (Formica); Goodwillie (Slew)

You must be logged in to post a comment Login