Krul på vei ut?

Oppdatert: 31. January 2011

Tim Kruls dager i Newcastle kan være mer eller mindre talte. Etter at Steve Harper overtok plassen mellom stengene igjen, så har det versert rykter om at Newcastle ikke lenger har tro på at nederlenderen kan bli en toppkeeper på St. James’ Park. Og nå linkes klubben til Coventrys 26 år gamle keeper Kieren Westwood.

Det kan høres merkelig ut, all den tid mange mener Tim Krul ikke på noen måte har gjort en dårlig jobb den perioden han spilte i Harpers skadefravær. Tidligere har Krul bare fått enkeltkamper, og spilt glimrende. De fleste husker nok hans debut mot Palermo i UEFA-cupen, da den unge nederlenderen sto som en levende vegg og tok alt som kom fra det italienske laget. Forrige sesong måtte han steppe inn i sesongens aller første kamp mot West Bromwich. Også da gjorde han en meget god figur. Etter at han denne sesongen har voktet Newcastles bur i flere måneder sammenhengende har reaksjonen på Kruls innsats vært noe blandet, men mange virker likevel å være enige om at han på ingen måte diskvalifiserte seg selv som fremtidig førstekeeper i Newcastle.

Likevel virker det altså som at Alan Pardew og hans trenerstab ikke har nevneverdig tro på Kruls ferdigheter, og tilsynelatende planlegger å selge han.

De siste dagene har det versert rykter om at 26 år gamle Kieren Westwood fra Coventry City skal være ønsket til St. James’ Park, enten nå eller til sommeren. Westwood er en høyt ansett keeper, med en fortid i Manchester City og Carlisle, som står uten kontrakt til sommeren. Hvis Westwood kommer inn, vil det etter all sannsynlighet være Tim Krul som må forlate klubben.

Men selv om klubben ikke har veldig stor tro på Krul er det likevel svært oppsiktsvekkende at man prøver å kjøpe Westwood. 26-åringen har trolig større ambisjoner enn å sitte på benken for Newcastle, med Steve Harper som førstekeeper. Og hvis man tenker å gradvis avløse Harper, er det rart om ikke Fraser Forster er den som får tilliten. Forster har spilt fast for Celtic denne sesongen, og har visstnok tatt store steg i sin utvikling. Forster vil nok neppe ønske å gå fra førstevalg i Celtic til tredjevalg i Newcastle. Og det er begrenset hvor mange ganger man kan låne ut en spiller, uten å ta en beslutning på om man skal satse på han selv, eller selge.

Med et kjøp av Kieren Westwood vil man altså stå igjen med enda flere spørsmålstegn enn man allerede gjør.

You must be logged in to post a comment Login