Klubbene er enige

Oppdatert: 03. August 2013

Den endeløse spissjakten til Newcastle United ser endelig ut til å kulminere i en handel med Lyons franske spiss Bafetimbi Gomis.

Flere britiske medier kunne fredag melde at Newcastle og Lyon endelig er enige om en overgangssum på rundt 8 millioner pund. Grunnen til at avtalen enda ikke er helt i boks, skal være uenigheter i forhold til agenthonorarer. Spissen må også sette seg ned og forhandle om de personlige betingelsene med klubben, og en bekymring for NUFC fans er da at spissen sannsynligvis skal møte den mye omtalte Joe Kinnear. Darren Bent er annen spiss klubben har snuset på, men Bent uttalte selv at han var lite imponert etter at han hadde vært i samtale med Joe Kinnear.

Gomis blir klubbens tolvte franskmann dersom overgangen går i orden. Flere supportere og  journalister har uttalt seg om at klubben bør passe seg for at det ikke dannes flere sterke klikker blant spillerne, noe man har sett tidligere blant andre klubber som har hatt høye konsentrasjoner av spillere av samme nasjonalitet i samme klubb. Men man skal selvfølgelig ikke ta sorgene på forskudd, selv om man snart kan spørre seg om ledelsen i klubben snart ønsker å fylle hele a-laget kun med franske spillere.

Uavhengig av dette vil majoriteten av Newcastle supportere ønske Gomis hjertelig velkommen til et lag som sårt trenger målscorere. Papiss Cisse scoret i fjor kun 8 mål i ligaen, noe som er langt under pari for en spiss på et lag som Newcastle United.

Bafetembi Gomis, eller Baby Drogba, som han også kalles, er 27 år gammel, har spilt 12 landskamper for Frankrike og scoret 3 mål for Les Bleus. Målteft har han vist på klubblaget Lyon, og noterte seg for 20 nettkjenninger på 44 kamper for klubben forrige sesong.

twitter: @localhero85

You must be logged in to post a comment Login