Kjempet mot ulvene

Oppdatert: 02. October 2011

Med seier i går har Newcastle fått en fantastisk start på sesongen med 15 poeng av 21 mulige. Mot Wolves var vi effektive, hadde landslagskeeper i mål og flaksen på vår side.


Uforandret lag fra Pardew til denne kampen, frasen “never change a winning team” ser ut til å gjelde. Wolves kom til denne kampen med noen tap på rad og var ute etter å berolige hjemmefansen.

EFFEKTIVT
Wolves tok tidlig initiativ i kampen, og fikk allerede etter tre minutter en kjempesjanse. Ryan Taylor lager et klumsete frispark, i perfekt område for venstrebeinet til Jamie O`Hara. Han skrur ballen mot lengste der flere spillere angriper ballen, ingen får en touch og Krul må til slutt gjøre en bra refleksredning for å redde innlegget fra O`Hara.
Etter dette får Newcastle ballen ned på bakken der de kan spille seg fremover, men Wolves får også neste store mulighet da Doyle plutselig blir stusset igjennom, men Krul gjør seg stor og redder med brystet da Doyle prøve å lobbe den i mål. Det er da Newcastle får sitt første mål, på et meget viktig tidspunkt.
Cabaye slår en innoverskrudd corner der Demba Ba stuper frem og header inn ledelse til bortelaget, nok en gang viser franskmannen frem sin eminente dødballfot.

Like etter får Wolves en fantastisk dobbeltmulighet. Et skudd forandrer retning inn mot mål, men Krul får lagt igjen sitt høyrebein og klarer å holde ballen ute. På returen lader Doyle opp til et skudd, men bruker for lang tid da Ryan Taylor gjør en glimrende jobb med å skli foran for å blokke skuddet, Newcastle slipper billig unna.
Wolves mister litt av piffen etter dette, og Newcastle får mer og mer ball. Etter 33 minutter finner Best Jonas på første stolpe, men en forfjamset Hennessey redder med beina uten at han vet veldig mye om det. Men det skal ikke mer enn fem minutter til før Jonas finner nettmaskene.
Etter mange tøffe taklinger nede ved langsiden vinner til slutt Jonas ballen, han kjører en frekk tunnel før han utfordrer Roger Johnson, med en liten kroppsfinte har han fått Johnson bak seg og er inne i 16-meteren, med sitt minst gode bein får han til en god avslutning i lengste som triller inn i nettet. 2-0 til Newcastle, og et fint mål for å feire sin kontraktsforlengelse med Newcastle.
Like etter går Steven Taylor i duell med O`Hara inne i feltet, men han faller utenfor. Dommeren trekker frisparket utenfor, til stor irritasjon for hjemmelagets fans og spillere, vi slipper billig unna og går til pause med en 2-0 ledelse.

HANG I TAUENE
Andre omgang starter rolig, da Newcastle har god kontroll på Wolves sine forsøk. Det første som er verdt å skrive om kommer etter 65 minutter. Best gjør en meget god jobb med å løpe fra Wolves-spillere før han setter opp Demba Ba inne i 16-meteren. Han får god tid til å sikte, men ballen fyker utenfor stolpen. En sjanse til å drepe kampen ble spolert.
I angrepet etter mister Coloccini ballen ute ved sidelinjen, til slutt får en Wolves-spill ballen helt alene foran målet til Krul, men hollenderen gjør en fantastisk redning. På returen gjør han nok en redning før man til slutt får ballen unna.
De neste minuttene har Wolves mye ball, men sliter med å produsere sjanser. De skal derimot få sin sjanse etter 88 minutter. Obertan mister ballen, men følger ballen ned igjen til venstrekanten til Wolves. Dessverre gjør han en fantastisk dårlig forsvarsjobb da han gir Hammill muligheten til å slå upresset inn. På bakre venter Fletcher helt alene og header inn reduseringen., og gir spenning til kampen.

To minutter senere tror Wolves de har utlignet. Nok en lang ball mot bakre blir headet inn igjen av Jarvis, der venter Doyle som først setter ballen i stolpen før han setter returen i mål. Assistentdommeren mener derimot at ballen har vært ute, noe som er vanskelig å se av TV-bildene. Det man derimot kan se er at dommeren ikke står på linja, og dermed nesten gjetter at ballen er ute. Vi kan føle oss heldige med noen dommersituasjoner i dag, men de beste lagene har jo også flyt!

Kampen ebber ut med seier, nå er det landslagspause før vi møter Tottenham.

KAMPFAKTA:
0-1 Ba 17 min
0-2 Jonas 38 min
1-2 Fletcher 88 min

LAGOPPSTILLING:
WOLVES: Hennessey, Stearman, Berra, Johnson, Ward, Jarvis, Henry (Guedioura) , O’Hara, Hunt (Hammill), Fletcher, Doyle
NEWCASTLE: Krul, Simpson, Steven Taylor, Coloccini, Ryan Taylor, Obertan, Cabaye (Guthrie), Tiote, Gutierrez, Best, Ba (Løvenkrands)

Diskuter kampen i vår forum!

You must be logged in to post a comment Login