Kampreferat: Tottenham Hotspur – Newcastle United 1-2

Oppdatert: 23. October 2022

WOW, fire seiere på de fem siste og fjerdeplass på tabellen. Det ble en tøff test i London, men 3 poeng var over all forventing mot et Tottenham lag som har vunnet alle sine hjemmekamper denne sesongen.

Lagoppstillingen (4-3-3):

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joseph Willock

Miguel Almirón – Callum Wilson – Joelinton

Mål i første omgang av Callum Wilson og Miguel Almirón ble avgjørende da Eddie Howe og Newcastle tok tre poeng i London. Harry Kanes redusering på hodet var ikke nok og sesongens første hjemmetap er et faktum. Tottenham ligger fortsatt på en tredje plass, men kun to poeng foran Newcastle som har inntatt fjerdeplassen.

Det var kjekt å se den brasilianske duoen til start i dag. Joelinton som fikk en trøkk mot Everton ble klar. Bruno Guimarães ble far på fredag og det var usikkert om han ville være i kamptroppen. I tillegg fikk Jonjo Shelvey sine første minutter for sesongen, et hyggelig gjensyn.

Hjemmelaget startet kampen bra og var farlig nære ved to forsøk av Heung-min Son i åpningsminuttene. Newcastle kom ikke helt inn i kampen, men det ble ropt på straffe i det fjerde minutt da Joelinton ble felt av Emerson Royal innenfor 16-meteren til Tottenham, dommer Jarred Gillet var ikke enig og vinket spillet videre.

Nick Pope vartet opp med en fantastisk redning i det 11. minutt, når Son kommer seg forbi forsvaret og avlegger et skudd som treffer hånden til Pope før Kieran Trippier får klarert ballen før den triller over streken.

Pope gjorde sin andre store redning for dagen, da han holdt Harry Kane sitt skudd unna med ett utstrakt venstrebein rett før halvtimen var spilt.

To minutter senere går Newcastle opp i ledelsen på Tottenham Hotspur Stadium mot spillets gang. Hugo Lloris kom ut av boksen sin for å klarere langpasningen fra Fabian Schär til Wilson. Lloris treffer ballen dårlig og kolliderer med Wilson, en årvåken Wilson vet at målet står tomt og løfter ballen med en suveren avslutning i mål fra 25-meter. Det ble naturligvis en VAR-sjekk på kollisjonen mellom spillerne, men målet blir stående. 0-1 til bortelaget står på tavla etter 31 minutter.

Tottenham mister rytmen sin etter målet fra Wilson. Individuelle feil fra bakre rekker hos vertene gir Newcastle flere muligheter. I det 40. minutt kommer et forferdelig utspark fra Lloris som finner beina til Sean Longstaff, han gir den videre til Almirón som kommer seg forbi samtlige forsvarere. Fra en skrå vinkel rett foran Lloris skyter han ballen under Lloris og hans sjette mål for sesongen er en realitet. Et stykke magi fra paraguayaneren.

Når lagene går inn til pause åpner himmelen seg og et ekstremt regnvær faller over stadionet. Eddie Howe må forberede guttene på en våt andre omgang.

I det 52. minutt ropes det på enda en straffe til Newcastle, da Joelinton headet ballen i armen til Royal. Selve situasjonen vil tilsi straffe etter dommerhåndboken, men det blir kun et hjørnespark.

To minutter senere smeller det i andre enden av banen, et kontroversielt hodemål av Kane på hjørnespark som så ut å være offside på VAR-bildene. Den langvarige VAR-sjekken lar målet stå, og det er kamp igjen.

Det ble en intens stemning resten av kampen. Et Newcastle som brukte god tid ved stopp i spillet, det frustrerte Tottenham som aldri kom helt til de store sjansene. Newcastle som er det beste defensive laget i ligaen per dags dato, holder Tottenham unna og belønner den tilreisende fansen med 3 sterke borte poeng.

Hendelser i kampen:

31’ ⚽️  Callum Wilson (NEW)

31’ 🟨 Rodrigo Bentancur (TOT)

40’ ⚽️ Miguel Almirón, assistert av Sean Longstaff (NEW)

+ 3 min

54’ ⚽️ Harry Kane, assistert av Clément Lenglet (TOT)

59’ 🟨 Ryan Sessegnon (TOT)

61’ ⇄ Ryan Sessegnon ut, Ivan Perisic inn (TOT)

66’ 🟨 Oliver Skipp (TOT)

66’ ⇄ Oliver Skipp ut, Lucas Moura inn (TOT)

68’ 🟨 Callum Wilson (NEW)

75’ ⇄ Joseph Willock ut, Jacob Murphy inn (NEW)

81’ ⇄ Davinson Sánchez ut, Matt Doherty inn (TOT)

Clément Lenglet ut, Ben Davies inn (TOT)

84’ 🟨 Nick Pope (NEW)

88’ ⇄ Callum Wilson ut, Chris Wood inn (NEW)

89’ ⇄ Bruno Guimarães ut, Jonjo Shelvey inn (NEW)

90’ 🟨 Emerson Royal (TOT)

+ 5 min

Slutt

 

You must be logged in to post a comment Login