Kampreferat: Crystal Palace – Newcastle 2-0

Oppdatert: 24. April 2024

Onsdag kveld var utfordrende på Selhurst Park, der et godt forberedt Crystal Palace-lag tok en fortjent seier mot oss. Vi slet med å bryte gjennom deres solide forsvar, og de straffet oss med to mål fra Jean-Philippe Mateta. Dette tapet betyr at vi faller en plass på tabellen, og nå må vi sanke poeng i de siste kampene for å holde håpet om europeisk fotball neste sesong i live.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Martin Dubravka

Jacob Murphy – Emil Krafth – Fabian Schär – Dan Burn (C)

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Elliot Anderson

Anthony Gordon – Alexander Isak – Harvey Barnes

Vi stilte med uendret startoppstilling fra laget som overrasket med en imponerende 4-0-seier mot Tottenham Hotspur, i tillegg til et gjensyn med Callum Wilson på benken etter et lengre skadeavbrekk.

Det var vertene som skapte den første store målsjansen i kampen gjennom Eberechi Eze, Palace-angriperen tok ballen i en farlig posisjon og etter å ha vridd og vendt fyrte han av et lavt skudd som gikk like utenfor høyre stolpe.

Vi sto imot enda et forsøk minutter senere da Jean-Philippe Mateta hoppet høyt fra Ezes svingende innlegg fra høyrekanten, men den høyreiste franskmannen headet over tverrliggeren.

Vår sisteskanse Martin Dúbravka, som jobbet for sin tredje strake kamp uten baklengsmål, måtte i aksjon kort tid etter da den slovakiske målvakten reddet Adam Whartons kraftige skudd fra avstand.

Alexander Isak var nær ved å sette sitt 18. Premier League-mål for 2023/24-sesongen da den svenske spissen løp på Bruno Guimarães’ høye gjennombruddspasning og unngikk taklingen fra Joachim Andersen, men hans tunge touch forbi den danske forsvareren ga Palace-keeperen Dean Henderson muligheten til å komme ut av målet og utføre en uortodoks sklidetakling for å hindre den formsterke spissen.

I det 55. minutt fikk vi en i fleisen, da Mateta sendte vertene i ledelsen. Etter at Ezes pasning ble slått hardt inn i spissens bane, fullførte franskmannen en rask én-to med Jordan Ayew før han skjøt ballen i nederste venstre hjørne.

Dúbravka hindret Mateta i å doble kort tid etter da keeperen holdt spissens harde heading på hjørnespark fra Eze.

Will Hughes var nær ved gjøre kvelden for oss verre etter timen da den sentrale midtbanespillerens første berøringsskudd fløy kun noen centimeter over tverrliggeren.

Vi ropte høyt på straffe i de siste minuttene da Sean Longstaff gikk i bakken innenfor boksen etter at Hughes så ut til å ha trukket midtbanespillerens arm og fått han ut av balanse, men dommer Thomas Bramall og VAR avviste protestene til frustrasjon for oss.

Elliot Anderson klarte ikke å score en sen utligning i sin 50. opptreden for barndomsklubben da 21-åringen, som fortsatt venter på sitt første offisielle mål for klubben, så en svak heading fra Dan Burns innlegg lett reddet av Henderson.

I det 88. minutt ble kvelden verre da Mateta ble tomålscorer. Etter at Jeffrey Schlupp og Will Hughes kombinerte langs venstre kant, sendte sistnevnte ballen inn i Matetas bane, som slo et lavt skudd gjennom beina til Dúbravka.

Anthony Gordon var nær ved å redusere i overtiden etter å ha løpt på Isaks pasning, og etter å ha skjært innover, så han sitt kraftige skudd bli blokkert av Henderson.

Det endte dermed 2-0 null til hjemmelaget og vi reiser tomhendt hjem fra London.

Hendelser i kampen:

41’ 🟨 Chris Richards (CRY)

+1 min

45+1’ 🟨 Jordan Ayew (CRY)

HT

55’ ⚽️ Jean-Philippe Mateta målgivende av Jordan Ayew 1-0 (CRY)

61’ 🟨 Anthony Gordon (NEW)

65’ ⇄ Harvey Barnes ut, Lewis Hall inn (NEW)

⇄ Jacob Murphy ut, Callum Wilson inn (NEW)

66’ 🟨 Adam Wharton (CRY)

74’ ⇄ Jordan Ayew ut, Michael Olise inn (CRY)

78’ 🟨 Sean Longstaff (NEW)

81’ 🟨 Elliot Anderson (NEW)

83’ ⇄ Eberechi Eze ut, Jeffrey Schlupp inn (CRY)

⇄ Adam Wharton ut, Jairo Riedewald inn (CRY)

88’ ⚽️ Jean-Philippe Mateta målgivende av Will Hughes 2-0 (CRY)

90’ ⇄ Elliot Anderson ut, Matt Ritchie inn (NEW)

⇄ Sean Longstaff ut, Joe White inn (NEW)

+6 min

90+5’ ⇄ Daniel Munoz it, Joel Ward inn (CRY)