Kampreferat: Bradford – Newcastle 0-4

Oppdatert: 27. July 2017

Newcastle brukte lang tid på å få i gang maskineriet mot League 1-klubben Bradford City i dagens treningskamp, men klarte til slutt å dra i land en komfortabel borteseier på Valley Parade.

 

Selv om man vanskelig kan bedømme et lags form utfra pre-season-resultater, viste Newcastle-laget til tider lovende takter i onsdagens oppgjør mot Bradford City. Rafael Benitez er nok fortsatt på utkikk etter en ny kantspiller før overgangsvinduet stenger, men både Rolando Aarons og nysignerte Jacob Myrphy var svært så friske på kantene. Sistnevnte sto for to av kveldens nettkjenninger, mens Dwight Gayle og Aleksandar Mitrovic sørget for ett mål hver.

Første omgang var ikke mye å rope hurra for, hverken for Newcastles eller Bradfords del. Kampens første sjanse var det hjemmelaget som skapte, da den tidligere Middlesbrough-forsvareren Tony McMahon sendte avgårde en suser fra langt hold. Heldigvis for gjestene klarte Rob Elliott å avverge ballen over tverrliggeren. To minutter senere sendte Jonjo Shelvey Matt Richie gjennom, men avslutningen gikk rett på hjemmelagets keeper Colin Doyle.

Etter 23 minutter fikk Jonjo Shelvey ballen i mål fra kort hold, men uheldigvis for Newcastle ble målet annullert for det som ser ut til å ha vært en hands på Gayle. Fire minutter senere slengte Matt Ritchie et innlegg i tverliggeren, men det var likevel ikke så mye å si på at lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Etter pause var det betraktelig mer å juble for for Newcastles del! The Magpies gjorde tre endringer i pausen, da DeAndre Yedlin, Mohamed Diame og Jacob Murphy kom inn for henholdsvis Javier Manquillo, Ayoze Perez og Matt Ritchie. Likevel var det The Bantams som startet også andre omgang best. Bare tre minutter inn i omgangen fant Jake Reeves rom på høyresiden, og banket et skudd like til side for stolpen.

Så våknet Newcastle-gutta for alvor! Etter 50 minutter satt målet endelig, da Christian Atsu la inn til Gayle som sendte ballen pent i nettet: 1-0. Under minuttet senere var stillingen 2-0, da Jacob Murphy satte inn sitt første mål i den sorte og hvite drakta. Det så ut til å være et stort øyeblikk for den livslange Newcastle-supporteren, som benyttet muligheten til å feire sammen med de tilreisende fra Tyneside.

Etter halvspilt omgang omrokkerte Benitez en hel del på laget, og både Freddie Woodman, Jesus Gamez, Chancel Mbemba, Rolando Aarons, Siem De Jong og Aleksandar Mitrovic kom innpå for Elliott, Dummett, Lejeune, Shelvey, Atsu og Gayle.

Nesten tre minutter senere fant De Jong Ciaran Clark på et frispark, men avslutningen gikk over mål.

Med 14 minutter igjen på uret økte Newcastle ledelsen til 3-0 etter at Aarons fant Mitrovic med et lavt innlegg i boksen. Dette var Mitrovic’ sin andre nettkjenning så langt i sesongoppkjøringen.

Ti minutter før full tid fastsatte United sluttresultatet til 4-0, og Aarons var igjen nest sist på ballen da Murphy satte sitt andre for kvelden på halv volley fra 15 meter.

I sluttminuttene kunne Murphy fort ha fullført hattricket, men valgte i stedet uselvisk å legge ballen til Mitrovic, som dessverre ikke klarte å overliste Bradford-keeper Doyle.

Dermed endte det 4-0 i Newcastles favør på Valley Parade, etter en kamp Rafael Benitez nok alt i alt kan være godt fornøyd med.

You must be logged in to post a comment Login