Jose Enrique raser mot Nigel de Jong

Oppdatert: 05. October 2010

– Kriminell takling, lyder det fra vår venstreback.


Taklingen fra Nigel de Jong, eller skal vi si overfallet på Ben Arfa, har blitt en stor sak i dagene etter søndagens kamp på City of Manchester Stadium. Blant annet har Nederlands landslagstrener Bert van Marwijk vraket Nigel de Jong fra troppen som skal spille EM-kvaifisering denne uken. Chris Hughton var tydelig forbanna da han ble intervjuet etter kampen på søndag, og flere spillere har ytret sin mening om den nederlandske landslagsspilleren som har vært i hardt vær før.

Nå har også vår egen venstreback Jose Enrique tatt bladet fra munnen, og i et intervju med Daily Mail fyrer han løs mot Nigel de Jong.

– De burde utestenge han fra all fotball frem til Ben Arfa er tilbake på banen. De Jong burde ikke få lov til å spille fotball. Taklingen hans var kriminell, og samtidig legger han til at Stuart Holden ble skadet av samme mann forrige sesong.

Samtidig synes han det er bra at Nederland har tatt affære og vraket han fra deres landslagstropp.

– Jeg synes det er veldig bra at Nederlands trener vraket han, men det værste er at Newcastle nå bare har to vinger i stallen frem til nyttår. Det rammer oss, forteller Jose Enrique som heller ikke har all verdens til overs for dommer Martin Atkinson.

– Dommern var latterlig, det er det værste jeg har sett noen gang. Vi fikk ikke en gang frispark i situasjonen hvor Ben Arfa brakk beinet. De Jong er en av de som spiller på kanten av det tillatte hele tiden.

– Såvidt jeg vet kom han ikke bort å unnskyldte seg etter kampen heller.

Fotballens feiginger?

En tydelig forbanna Jose Enrique får selvsagt full støtte hos alle oss som ønsker fair play i fotballen. De siste ukene har vi dessuten sett flere tilfeller av hensynsløst spill ute på gresset i Premier League. Både Karl Henry og Lee Cattermole har presentert seg denne sesongen, og i fjor så vi Ryan Shawcross kappe beinet av Aaron Ramsey. Man kan lure på hva som er hensikten med disse horrible taklingene. Vi som følger Newcastle United fra Norge kan bare ønske god bedring til Hatem Ben Arfa, og håpe på en passende straff til Nigel de Jong. At Manchester City´s assistent manager Brian Kidd etter kampen står på tv og bagatelliserer hendelsen, samt forteller omverdenen at Nigel de Jong er verdens snilleste gutt tar også kaka for idioti. Hvordan en spiller kan gå inn i en sånn takling er selvsagt helt uforståelig. Ikke er han mann nok til å komme med en offentlig beklagelse til Newcastle United Football Club heller. Feigt? Døm selv… Kom gjerne med kommentarer under artikkelen.

You must be logged in to post a comment Login