Jakter første trepoenger

Oppdatert: 30. August 2013

Preview: Skal Pardews menn ta sesongens første Premier League-seier er vi også avhengige av sesongens første seriemål.

Lørdag 31. august

Premier League – St James’ Park

Kampstart: 1600 (norsk tid)

Dommer: Chris Foy

Newcastle forrige hjemmeseier i Premier League var den 7. april da Fulham gjestet St. James’ Park. Lørdag kommer The Cottagers på besøk igjen, og vi i Toon Army Norway håper selvfølgelig på en reprise fra fjoråret.

 

Fulham

Fulham står så langt med én seier og ett tap på sine to kamper i Premier League. I likhet med Newcastle tok de seg også videre i midtukens ligacupkamp, men heller ikke Fulham fikk noen lett oppgave. Hjemmelaget Burton holdt Londonklubben i 120 minutter, og kampen måtte avgjøres på straffer. Der skåret John Arne Riise på den avgjørende straffen og sendte laget sitt til neste runde.

Fulham har vært noe mer aktive enn Newcastle under sommerens overgangsmarked. Blant annet har de hentet Kruls nederlandske keeperkollega Maarten Stekelenburg som for tiden er ute med skade. I tillegg har Martin Jol hentet Scott Parker fra Tottenham og Sascha Riether fra Köln. Newcastleaktuelle Darren Bent havnet også i Fulham, hvilket Pardew mente var et feilaktig og feigt valg Bent hadde tatt for å sikre seg spilletid. Jol mener dette er en feilaktig uttalelse:

Jeg skjønner ikke hva Pardew mener. Jeg tror Bent gjorde er god avgjørelse fordi han vet at han er i våre planer og kommer til å spille mange kamper. Han er en viktig del av mitt lag.

ØNSKET AV PARDEW: Darren Bent var lenge knyttet til Newcastle, men ble til slutt snappet opp av sin tidligere manager, Martin Jol.

Darren Bent er skadefri og kan fort komme til å få sin første Premier League-kamp fra start i Fulhamdrakta.

 

Skadesituasjonen

Fulham kommer til Newcastle med noen mangler defensivt. Forsvarsspillerne Kieran Richardson og Fernando Amorbieta er ute med skade, og det samme gjelder sannsynligvis Maarten Stekelenburg, som er Jols førstevalg mellom stengene. John Arne Riise, Aaron Hughes og David Stockdale ser ut til å bli deres erstattere. Offensivt kan Fulhammanageren velge og vrake uten å bekymre seg for skader.

Alan Pardew er dessverre ikke i samme stiuasjon, og er nødt til å kikke på skadesituasjonen før han tar ut lørdagens startellever. Jonas Gutiérrez ser ut til å miste kampen, og det samme gjelder Massadio Haïdara og Ryan Taylor. Steven Taylor soner sin siste av tre kampers karantene etter det røde kortet han pådro seg i seriepremieren på Etihad. I tillegg til de overnevnte må Newcastle unnvære Cheick Tioté som ennå er plaget med en lyskestrekk.

Noe hyggeligere er det derimot at vi kan få se ytterligere to franske spillere i aksjon for første gang denne sesongen. Loïc Rémy og Yohan Cabaye meldes begge klare til lørdagskampen. Om førstnevnte hadde Pardew følgende å si:

Han har trent, men han har ikke hatt noen ordentlig pre-season. Jeg tror han kan komme til å sitte på benken på lørdag, og jeg ser på muligheten for et innhopp. Han er godt trent, og det er ikke noe i veien med han, men han tåler ikke en for stor porsjon av spillet ennå.

ENDELIG SPILLEKLAR: Han har vært skadet siden han signerte låneavtalen med Newcastle, men lørdag kan vi endelig få se en Rémydebut.

Videre fikk manageren spørsmål om hvordan Rémy vil passe inn i The Magpies:

Vi er enige om at Rémy er en klassespiller, og slike spillere klarer å tilpasse seg alle lag.

Yohan Cabaye har så langt i sesongen ikke spilt, og det har vært noe uklart om han har vært skadet eller om det hele har vært en protest i forbindelse med overgangsryktene han har vært del i. Pardews uttalelser denne uka tyder imidlertid på at vi får se midtbaneeleganten i hjemmemøtet med Fulham:

Det jeg har sagt til Yohan Cabaye er at jeg forventer at han spiller denne helgen. Inntil vi får et nytt bud fra Arsenal er det situasjonen. For å være ærlig så har ikke forholdet vårt forverret seg noe til tross for alt styret. Jeg tror han har fått tenkt seg om og vet hvilket ansvar han har overfor Newcastle United.

Antatte startellevere

Newcastle (4-2-3-1): Krul; Santon, Yanga-Mbiwa, Coloccini, Debuchy; Cabaye, Anita; Marveaux, Sissoko, Ben Arfa; Cissé

Fulham (4-4-1-1): Stockdale; Riise, Hangeland, Hughes, Riether; Taarabt, Parker, Sidwell, Duff; Berbatov; Bent

You must be logged in to post a comment Login