Hvor lenge sitter Pardew?

Oppdatert: 01. December 2012

Vil manageren snart få beskjed om at han ikke lenger er ønsket, eller har mentaliteten i klubben endret seg drastisk?

Vi skriver 1. desember 2012, men lar blikket vandre nesten nøyaktig to år tilbake i tid, til 6. desember 2010. Newcastle annonserer at deres manager, Chris Hughton, som brakte klubben opp fra Championship, har fått sparken. Årsaken er etter alt å dømme dårlige prestasjoner. Flere tap mot antatt svakere lag, som for eksempel Blackpool, West Bromwich, Bolton og Stoke, samt en nådeløs 4-0-avskjed i favør Arsenal i ligacupen var nok for ledelsen. Hughton måtte pakke kofferten og forlate St James’ Park. Fansen var ikke fornøyde med avgjørelsen, og det ble stilt store spørsmålstegn ved klubbens valg. Tre dager etter presenteres Alan Pardew som ny manager.

Blikket vendes tilbake til nåtid, men med friskt i minne at historien om Hughton ikke er unik. Det er ikke til å legge skjul på at Newcastle-ledelsens bruk og kast-mentalitet har regjert i klubben i mer enn ett tiår, og at i en periode var det første man spurte seg “hvor lenge vil han sitte?” når en ny redningsmann ble gitt sjefsrollen.

Pardew har gjort en formidabel jobb med Newcastle. Han har hentet spillere for lommerusk som har  vist seg å være diamanter. Han har brakt Newcastle tilbake til Europa for første gang siden starten av 2000-tallet. Han sørget for femteplass i Premier League i fjorårets sesong, og har framstått som en ambassadør for klubben. Men var resultatene bare flaks? Har man levd på en bølge av marginer som har tippet riktig vei? Hva er likheten mellom dagens situasjon og det som skjedde for nesten nøyaktig to år siden? Newcastle ligger i skrivende stund på 14.plass i serien. Ligacupen er for lengst tapt, etter et knepent nederlag mot Manchester United. Hvem har slått oss i ligaen? Jo, West Ham, Swansea, Southampton og Stoke. Fire lag, som alle burde befinne seg på et nivå som ville gitt Newcastle 12 poeng på de siste fire kampene. I stedet er det magiske tallet, eller marerittallet, fjorten. Fjorten kamper spilt, fjorten poeng og en fjortende plass.

To år har gått siden sist Newcastle sendte manageren ut av døra etter dårlige resultater. Historien virker fjern, men likevel nær om man ser på statistikken for årets sesong. Riktignok har vi ikke bare møtt svake lag, vi har også møtt topplag og kommet oss godt ut av flere av kampene mot det som ses på som sterk motstand. Men frustrasjonen over en måned med nederlag i Premier League vil merkes i klubben, og det er ingen tvil om at presset på manageren er høyt foran neste kamp hjemme mot Wigan, som er nok et lag klubben bør slå, til tross for skadeproblemer. Tiden vil vise om vi er nær en reprise på avskjedelsen av Chris Hughton. Eller om mentaliteten i klubben har endret seg drastisk siden 2010.

 

You must be logged in to post a comment Login