Har blitt siktet av FA

Oppdatert: 25. September 2018

Rafael Benitez har blitt siktet av det engelske fotballforbundet som følge av uttalelser som fant sted på fredagens pressekonferanse.

Dagen før møtet med Crystal Palace ble Newcastle-sjefen konfrontert med Wilfred Zahas ferske uttalelse om at han følte dommerne ikke beskyttet han nok. Palaces stjernespiller påstod at motstanderne måtte knekke foten hans for at han skulle bli tildelt frispark. Benitez svarte da at han følte seg sikker på at Andre Marriner, som dømte lørdagens kamp, ikke ville la seg påvirke av spillerens uttalelser. Det ble etterfulgt ved å understreke at han «stoler veldig på Andre Marriner», selv om det også ble nevnt at forhistorien viser at dommeren har utdelt en del røde kort til Newcastle-spillere.

Benitez brøt med det FAs reglement, som innebærer at man ikke kan omtale en dommer ved navn i forkant av en forestående kamp. Benitez kan imøtegå siktelsen frem til fredag klokken 19.00. Heldigvis skal det ikke være fare for at han blir ilagt noen karantene. En eventuell sanksjon vil enten være en bot eller en formell advarsel, ifølge The Chronicle.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login