– Ga bort medaljen

Oppdatert: 21. February 2012

Cheick Tiote har snakket ut for første gang siden finaletapet under African Cup. Han sier han er svært skuffet, men glad for å være tilbake sammen med resten av Newcastletroppen. Han har også troen på gode kamper fremover.

Tiote kom tilbake til Tyneside denne uken etter det uforventa tapet mot Zambia i African Cup. Elfenbenkysten var store favoritter og slapp heller ikke inn et eneste mål før straffekonkurransen i finalen. Der tapte de 8-7. Midtbane-kjempern tok tapet svært, svært tungt og ga bort medaljen for å prøve å glemme tapet.

– Alle menneskene der elsker landslaget og de elsker landet. Så de var veldig skuffa over at vi ikke vant cupen. Sa Tiote til nufc.co.uk.
Jeg ga bort medaljen min til en venn, fordi jeg var så skuffa. Jeg ville ikke ha den.
– Vi gjorde det bra, men vi vant ikke.
– Kanskje neste år.

Første kamp siden januar
Newcastle spiller sin neste kamp mot Wolves på lørdag og Tiote kan få sin første kamp siden 3-0 seieren over Manchester U i januar. Selv om Tiote er en viktig brikke på laget, har altså Newcastle klart å beholde posisjonen blandt topp seks, noe Tiote hyller.
– Vi har et bra lag, vi har mange gode spillere og jeg er ikke overrasket over at de har gjort det så bra, siden jeg vet at spillerne har så god mentalitet og kvalitet til at de kan vinne kamper.
– Så jeg tror vi bare må gjøre de samme tingene.
– Det har vært godt å se mine venner og Newcastle igjen. Nå tenker jeg bare på Newcastle, siden landslagsturneringen min er ferdig.
– Jeg mener det er viktig at man jobber og gjør sakene sine når man kommer tilbake fra landslagssamlinger. Det er viktig for både supporterne og manageren å se at du har ambisjoner for klubben, og at du vil spille bra for laget.
– Jeg må gjøre min jobb for laget og fansen, og jeg tror vi har muligheter til å vinne på lørdag. Avsluttet Cheick Tiote.

 

Meninger om Tiote? Diskutér her!

 

Twitter: HenrikR_TAN

You must be logged in to post a comment Login