Frykter sesongen er over

Oppdatert: 18. January 2020

Det var mye å glede seg over etter kampslutt, men Steve Bruce frykter nedslående nyheter.

Jetro Willems måtte tas av banen etter knappe tolv minutter. Nederlenderen ble liggende på gressmatten og vred seg i smerte, etter en duell med Chelseas Callum Hudson-Odoi. Venstrebacken ble til slutt båret av banen med hendene plassert foran øynene.

På pressekonferansen meddelte Bruce at han er forberedt på at Willems blir ute av spill i lang tid. Det fryktes at 25-åringen har røket korsbåndet, og at sesongen dermed er over for spilleren. Det er samme skade som Florian Lejeune har pådratt seg to ganger, etter at franskmannen sluttet seg til klubben.

Det kan i verste fall bety at den solide venstrebacken har spilt sin siste kamp for klubben. Låneavtalen varer bare ut sesongen. Newcastle har som kjent sikret seg opsjon på å gjøre avtalen permanent, og ifølge tidligere rapporter antas det at en eventuell overgangssum vil ligge på rundt ti millioner pund. Det er et kupp for en å så solid venstreback som Willems er. Det var antatt at The Magpies ønsket å gjøre overgangen permanent, men skadens alvorlighet kan selvsagt få klubbledelsen på andre tanker.

Bruce erkjente også på pressekonferansen at skadeomfanget kan være avgjørende for om klubben retter søkelyset mot å rekruttere en venstreback før overgangsvinduet stenger. Paul Dummett er også satt ut av spill, og det antas at også han kan være ute i lang tid. Tilsvarende er Javier Manquillo, som også behersker posisjonen, for tiden ute av spill.

Det tilføyes at franske RMC linket Newcastle til den franske venstrebacken Nicolas Gavory (24) allerede før kampstart. Ifølge rapporten skal Newcastle være én av flere klubber som har kontaktet spillerens agent.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login