Friskt fransk pust ga etterlengtet borteseier

Oppdatert: 31. January 2013

Med fire signeringer siden forrige kamp var det mange som spent fulgte med den viktige kampen mot Villa, de ga oss det lille ekstra og tre poeng.

Sissoko og Gouffran gikk rett inn i startelleveren, i tillegg var det ekstra gledelig å se Steven Taylor tilbake i midtforsvaret sammen med Coloccini. Mbiwa var satt på benken fra starten av.

ENERGISK START
Det var tydelig at Newcastle hadde fått beskjed om å gå rett i strupen på Villa, og det taklet hjemmelaget dårlig. De setter standarden fra starten, men er Villa som får den første halvsjansen. N`Zogbia spiller fra Bent som prøver å finne Benteke i boksen, men Coloccini får skliende blokkert ballen. Et par minutter etter dette er det Santon som skaper vår første sjanse, fra utenfor seksten knaller han til og Guzan må ut i full strekk for å redde ballen nede ved stolpen.
Det skal ikke ta mer enn noen minutter til før vi får en stor nok sjanse til å få et mål. Sissoko finner en åpning i Villa-forsvaret, og der står Cisse. Alene med keeper setter han den i kassa. Målgivende til debutanten Sissoko.

Cisse scorer og ber!

Lykken kunne fort snudd da Charles Insomnia klinker til fra 19 meter like etter, men stolpen står i veien!
Det skapes ikke mye de neste minuttene, men Newcastle har god kontroll. Sissoko ligger bak Cisse, mens Cabaye og Perch står for trykket litt lenger bak på midtbanen.
Apropos trykk, etter 31 minutter trykker Cabaye en halv-volley fra 22 meter i lengste kryss, så enkelt som det.
Til pause går vi med en fortjent ledelse!

Cabaye viser sin kjærlighet for Newcastle og mulig sin fru.

NOK EN DÅRLIG ANDREOMGANG
Da vi skal kjøre på fra start av i andre omgang så skjer det som ikke skal skje. Debuchy følger Agbonlahor ut av 16-meteren og gjør en klønete takling på Villa-spissen. Han går lett ned, men straffen kan forsvares. Benteke setter straffen sikkert.
Villa får så klart en vitamininnsprøytning etter dette, og kjører på. Newcastle føler dette er samme regla “all over again” og tør ikke annet enn å legge seg nedpå. Etter timen spilt så spiller Benteke tvers over etter en kontring og Weimann finner seg alene mot Krul. En litt dårlig førstetouch gjør at Perch kaster seg inn, men han får avviklet et bra skudd. Krul er derimot lynraskt nede og gjør en kjemperedning.
Villa roer seg etter dette, men Newcastle kommer ikke mer inn i omgangen. Ti minutter før slutt blir debutanten Sissoko byttet med Yanga-Mbiwa som får sin første minutter i Premier League på sentral midtbane.
Corner kommer like etter og Baker får sin heading reddet på streken. Ballen spretter ut i feltet og det er kaos, Yanga-Mbiwa får derimot taklet ballen unna.
Det blir mye langt på slutten, dette fører til kaos i Newcastle-feltet , men med iherdig innsats får vi tatt med oss tre veldig viktige poeng. Det positive er at tre av våre nye spillere debuterte, og alle kom fra det med æren i behold. Særlig Sissoko var imponerende.

KAMPFAKTA
0-1 Cisse 19 min
0-2 Cabaye 31 min
1-2 Benteke 48 min

LAGOPPSTILLINGER
ASTON VILLA: Guzan, Vlaar, Clark, Baker, Lowton, Westwood, Bannan, N`Zogbia, Bennett (Weimann), Bent (Agbonlahor), Benteke

NEWCASTLE: Krul, Debuchy, Coloccini, Saylor, Santon, Perch (Ameobi), Sissoko (Yanga-Mbiwa), Cabaye, Gouffran (Anita), Jonas, Cisse

MIN BESTEMANN: Coloccini (Etter urolighetene står han fram som kaptein med stor K)

You must be logged in to post a comment Login