Fransk åpning sikret seier

Oppdatert: 23. October 2011

Etter et sterkt hjemmepoeng forrige runde var det litt normalt av våre skjærer skulle gå på en smell mot Wigan, en franskmann ville det annerledes.

Samme lagoppstilling nok en gang fra Pardew, hos Wigan fikk den 1.64 høye Crusat debuten sin samtidig med at Rodallega gjorde comeback etter sin skade.

MATCHVINNER MELLOM STENGENE
Det er Wigan som går rett i strupen på hjemmelaget, og får en fantastisk mulighet til å ta ledelsen bare etter fem minutter. Etter litt klabb og babb i feltet får Moses ballen cirka 8 meter fra mål, han klinker til mot øverste hjørnet, men på et utrolig vis får Krul kastet ut en arm og redder ballen til corner. En redning som viser hvorfor det nettopp er han som har fått plassen i mål denne sesongen.
Ti minutter senere sender Jones igjennom Rodallega med en fantastisk pasning, alene mot Krul fra litt skrått hold dunker han ballen utenfor. Like etter får Hugo kjenne litt knotter i kneet fra Cabaye, ikke noe tilsiktet fra franskmannen, men en stygg liten sak som fører til kortet.

Newcastle kommer mer og mer inn i kampen, men sliter med å skape de største sjansene. Best virker til tide frisk da han tar noen imponerende vendinger og driblinger. Og det er nettopp han som får vår største sjanse i første omgang, Gutierrez får upresset slå et innlegg med sitt venstrebein inne i 16-meteren. Han prikker ut Best som nesten får ballen i hodet, istedet for at han skulle headet den, det gjør at Al-Habsi gjør en brukbar redning.

FRANSKMENNENES OMGANG
Pardew tar grep i pausen og tar av en brukbar Leon Best med magikeren Hatem Ben Arfa. Pardew forstår tydeligvis at for å bryte igjennom dette Wigan-forsvaret må man ha mer uforutsigbarhet.
Etter fem minutter ut i omgangen slår Taylor inn et fantastisk innlegg, der møter Ba ballen med hodet, men den går dessverre rett på keeper.
Newcastle fortsetter et visst press, men Wigan er farlige på kontringer. Figuora finner Rodallega med en fantastisk langpasning etter 66 minutter. Han tar ballen ned nydelig på brystet, men skuddet går i nettveggen.
Etter 79 minutter får Ben Arfa ballen i sin drømmeposisjon. Har mye plass foran seg og kan utfordre en back i fart på kanten av 16-meteren, han finter seg forbi og avfyrer et hardt skudd, men Al-Habsi gjør nok en god redning.
Like etter kommer gjennombruddet. Innbytter Marveaux demper ballen på brystet og legger ballen nydelig tilbake til sin landsmann Cabaye, han skyter på direkten fra 16-meteren og skrur ballen vekk fra Al-Habsi og opp i bortre kryss. Hans første mål for klubben, og gleden han viser varmer et Newcastle-hjertet!

Selv om Diame får en stor sjanse på heading like før slutt drar Newcastle til slutt inn seieren. Med 19 poeng troner vi på fjerdeplass, nå fire poeng for Liverpool, som alle vi slå.

KAMPFAKTA:
1-0 Cabaye 81 min

LAGOPPSTILLING:
NEWCASTLE:  Krul, Simpson, Steven Taylor, Coloccini, Ryan Taylor, Obertan (Marveaux), Cabaye, Tiote, Gutierrez, Best (Ben Arfa), Ba (Sh. Ameobi)
WIGAN:  Al Habsi, Boyce, Alcaraz, Caldwell, Figueroa, Jones, Watson(McArthur), Diame, Moses, Rodallega, Crusat (Sammon)

Diskuter kampen i vårt forum!

You must be logged in to post a comment Login