Fotballfamilien hyller Gary Speed

Oppdatert: 28. November 2011

Meldingen om Gary Speeds bortgang har satt en hel fotballverden i sorg.Den tidligere Leeds, Everton, Newcastle, Bolton og Sheffield United legenden Gary Speed gikk bort søndag morgen og ble funnet i sitt hjem i Chester på grensen mellom England og Wales.

Nyheten om Speeds død har slått ned som lyn fra klar himmel, og det var ingenting som tydet på at den populære manageren var plaget da han dagen før var del av et panel i et fotballprogram på britisk TV. Det har strømmet på med hilsninger det siste døgnet og det er ingen tvil om at Gary har berørt hjerter over store deler av verden.

Alan Shearer og Gary Speed skal visstnok ha sett kampen Manchester United – Newcastle på Old Trafford lørdag og Alan delte sin sorg i går kveld: ” Gary var en fantastisk person, lystig, morsom og en herlig familiefar – han lyste opp ethvert rom han gikk inn i. Jeg er stolt av å ha vært hans venn og jeg vil savne ham noe helt voldsomt”.

Det har også kommet hilsninger og hedersbetegnelser fra mange ulike hold:

Newcastle United: “The board, manager, staff and players of Newcastle United FC are today deeply saddened to learn of the tragic death of Gary Speed.

Gary was an inspirational and much-loved player at Newcastle United during his time with the club from 1998 to 2004, making 285 appearances and scoring 40 goals. He was an excellent servant to the club, the ultimate professional, and an exceptional role-model for younger players.

Gary will be deeply missed by everyone at Newcastle United. Our condolences go out to his family at this very sad time.”

Sir Bobby Robsons enke, Lady Elsie Robson: “Gary var en flott gutt og Bobby satt ham høyt både som  spiller og som person”.

Craig Bellamy ba om å få slippe å spille storoppgjøret mot Manchester City etter nyheten om mannen han har  både spilt med og under.

Eksmagpie og -lagkamerat Hugo Viana hedret Speed med en hilsen på skjorta si etter oppgøret Porto – Braga i går kveld. Hedringen kan du se her: http://futblog.net/wp-content/themes/advanced-newspaper/timthumb.php?src=http%3A%2F%2Ffutblog.net%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F11%2Frestin.jpg&q=90&w=479&zc=1

Rob Lee fortalte igår varmt om deres vennskap og beskrev Speed som “Ikke bare en fantastisk spiller, men også et fantastisk menneske”.

Full av lovord er også Warren Barton: “Gary var en “ekte gentlemann”, en fantastisk familiemann og den mest proffesjonelle jeg noengang har jobbet med. Han var typen du kunne ta med på puben for et par runder og typen du inviterer over med kone og barn til middag. Han hadde den verste latteren jeg noen gang har hørt, men det var en del av den han var”.

Listen over kondolanser og medmenneskelighet tar absolutt ingen ende og understreker hvor stort tapet av Gary Speed har vært. Han vil for alltid bli husket som en glitrende fotballspiller, men mest av alt for den flotte personen han var.

Gary Speed

Hvil i fred <3

 

Twitter: @Matserazzi

 

You must be logged in to post a comment Login