Forferdelig start ødela

Oppdatert: 27. December 2010

På engelsk fotball sin nasjonaldag tok Newcastle imot City på St.James Park. To tidlige baklengs ødela da City til slutt vant 3-1.

Det var knyttet stor spenning til hvilket stopperpar Pardew ville velge da både Colo og Williamson var klare for spill. Valget endte på Colo og Taylor på midtstopperplass. Routledge fikk også sjansen fra start da Nolan ble dyttet opp på topp sammen med Carroll.

GRUSOM START
Det tok ikke mer enn drøye minuttet før City gikk opp i ledelsen. Krul prøver å finne Barton på cirka 25 meter, men Tevez snapper den dårlige pasningen. Han sender ballen videre til Barry på venstre som alene med Krul setter ballen i nettet. En håpløs pasning av Krul, som må ta det målet på sin kappe.

Det tar ikke mer enn fem minutter før Tevez nok en gang utnytter en dårlig pasning fra Newcastle. Han stjeler ballen på midten og sender ballen ut høyre til Milner, han igjen finner Tevez i feltet som har dratt seg fri fra midtstopperne. Han får en touch på ballen og styrer ballen oppe i lengste kryss.

Etter dette er Newcastle det beste laget frem til pause. Den største sjansen kommer bare et par minutter etter Tevez sitt mål. Routledge legger et fint innlegg fra høyre og en umarkert Carroll header mot mål. Dessverre får han ikke styrt ballen i et av hjørnene og Hart får en enkel jobb med å redde ballen. Resten av omgangen bærer preg av et hjemmelag som har mye ball, og skaper problemer inne i 16-meteren der Carroll vinner det meste. Dessverre kommer Newcastle ikke til de største sjansene, og til pause står det 0-2.

MYE BALLINNEHAV
Andre omgang starter slik førsteomgangen ble avsluttet. Newcastle har mye ball, men kommer bare til halvsjanser. Det var på en dødball Newcastle skulle få sitt mål denne dagen. Etter 70 minutt slår Barton corner fra venstre, City har ikke gjort hjemmeleksa si og Carroll får stå alene på fem meter og header inn sitt 11 mål for sesongen. Etter scoringen kommer håpet om poeng både blant spillere og supportere, og ti minutter senere får Nolan sjansen til å utligne. Ranger vinner en hodeduell på bakre og header ned mot Nolan som ikke får guidet ballen mellom stolpene.
Rett fra denne sjansen går City i angrep. Tevez får ballen inne på 8 meter og avslutter via både Simpson og Colo, noe som setter Krul ut av spill og ballen daler i nettet. På overtid kommer Barton nærme da han skrur et frispark nede i hjørnet, men Hart redder til corner. City drar i land tre poeng og setter press på Chelsea og Arsenal i morgen. Verdt å nevne at Balotelli prøvde etter all evne å skaffe seg gult kort i de fem minuttene han spilte, men han feilet i forsøket.

Nå venter Tottenham om to dager, nok en tøff kamp, blir det kampen der Harper vender tilbake i buret?

KAMPFAKTA:

  • 0-1 Barry 1 min
  • 0-2 Tevez 6 min
  • 1-2 Carroll 72 min
  • 1-3 Tevez 81 min

LAGOPPSTILLINGER:
Newcastle United: Krul, Simpson, Steven Taylor, Coloccini, Jose Enrique, Routledge (Ranger), Barton, Tiote, Gutierrez, Nolan, Carroll

Manchester City: Hart, Boateng, Lescott, Kompany, Kolarov, Milner, De Jong, Barry, Silva (Johnson), Y. Toure (Vieira) , Tevez (Balotelli)

SPILLERRATING:
Krul 5
Serverer førstemålet til Tevez. Utenom det sjanseløs på de andre målene, har generelt lite å gjøre.
Simpson 6
Villig med opp fra backposisjon. Slipper å bli utfordret mye på kant da Silva trekker mye inn sentralt. OK kamp.
Coloccini 6
Litt kamprusten, vises blant annet på noen dårlige pasninger. Ikke godt nok samarbeid med Taylor på andremålet. Ellers god èn mot èn.
Taylor 6
Glimter til med gode brytninger og gjennombruddspasninger opp mot midten.
Enrique 7
Full kontroll på Milner og også bidragsyter offensivt. Litt flaks når han prøver å dra av Tevez i 16-meteren i første omgang.
Routledge 7
Starter veldig friskt, drar av folk og slår gode innlegg. Blir litt mer borte i andre omgang, men god kamp.
Barton 7
Står frem med full innsats og saftige taklinger, også gode dødballer og flink til å strø om seg med langpasninger.
Tiote 7
Vinner som vanlig mye på midten og greier å stykke opp City-spillet. Har noen balltap som blir farlige, men ellers god kamp.
Jonas 6
Hjelper Enrique bra defensivt, men sliter med avleveringer offensivt. Så lenge det ikke sitter skaper han ikke nok.
Carroll 8
Vinner som vanlig alt i lufta, stor trussel i boksen. Fin scoring, men burde hatt et til.
Nolan 6
Farlig i boksen, men blir for treig med ballen i beina til at noe kreativt skapes ellers.
Ranger 7
Nok et friskt innhopp. Vinner hodedueller og viser slepen teknikk og god fart. Med litt flaks kunne han både hatt assist og mål.

Diskuter kampen i vårt forum!You must be logged in to post a comment Login