Før kampen: Sheffield United

Oppdatert: 11. January 2021

Forrige sesongs store overraskelse er ikke til å gjenkjenne når Newcastle gjester Bramall Lane. 

Dato: Tirsdag 12. januar
Kampstart: Kl. 19:00 på Bramall Lane
Dommer: Andy Madley

Motstanderen
Kontrastene mellom denne og forrige sesong er enorme. Sheffield United har kun spilt seg til to poengdelinger og scoret knappe åtte ganger på 17 kamper. Etter like mange kamper spilt lå klubben på syvendeplass med 25 poeng og fem plussmål forrige sesong. Sheffield United hadde en formsvikt etter koronapausen, men endte likevel på knallsterk niendeplass. Det var for øvrig kun topp tre som slapp inn færre baller i nettet enn tirsdagens motstander. Med en målforskjell på 39-39 var indikasjonene på et solid forsvarsspill og et lag uten særlig målteft tydelige. Målteften har vært et enda større problem denne sesongen, noe som har vært katastrofalt i kombinasjon med et utett forsvar. Sheffield United er det eneste laget som har til gode å holde nullen denne sesongen. Til sammenligning har Newcastle holdt nullen tre ganger, men likevel bare sluppet inn tre færre enn de røde og hvite stripene.

Sheffield United tok sin første seier for sesongen i helgen som var, da Bristol Rovers ble slått 2-3 i FA-cupens tredje runde. Før den stod klubben med tre tap på rad, mot henholdsvis Crystal Palace (2-0), Brunley (1-0) og Everton (0-1). Lagets poengdelinger har kommet mot Brighton og Fulhm. Til tross for å ha sluppet inn 29 mål på 17 ligakamper, er det verd å merke seg at Chris Wilders menn taper majoriteten av kampene sine med bare ett mål.

Lagene
Newcastle må igjen klare seg uten Allan Saint-Maximin. Ryan Fraser og Jamal Lewis har ikke vært å skue i de siste kamptroppene på grunn av skader, men det er en mulighet at duoen blir en del av reisefølget til Sheffield.

Sannsynlig lagoppstilling: Darlow – Fernandez, Schar, Clark – Manquillo, Shelvey, Hayden, Ritchie – Murphy, Wilson, Fraser (Joelinton)

Tirsdagens motstander må klare seg uten sin aller største stjerne; Sander Berge. Ellers er det ventet at høyreiste Oliver McBurnie, den tidligere Sunderland-spilleren Jack Rodwell og forsvarerduoen Jack O’Connell og Jack Robinson fremdeles er ute på sidelinjen. Backparet George Baldock og Enda Stevens regnes som svært usikre til kampen. Usikker er også Lys Mousset.

Sannsynlig lagoppstilling: Ramsdale – Basham, Egan, Ampadu – Bogle, Lundstram, Norwood, Fleck, Osborn – Burke, McGoldrick

Innbyrdes oppgjør
Newcastle vant begge oppgjørene forrige sesong: 3-0 på St. James’ Park og 0-2 på Bramall Lane. Da lagene møttes i Championship i 09/10-sesongen, vant også Newcastle begge kampene.

I Premier League-æraen har Newcastle vunnet åtte kamper, som inkluderer to FA-cupseiere, og tapt to ganger.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben

You must be logged in to post a comment Login