Før kampen: Hull – Newcastle

Oppdatert: 30. January 2015

John Carver har fremdeles til gode å lede Newcastle til seier. Lørdag venter en ny sjanse for den nyansatte head coachen.

Dato: 31. januar

Tidspunkt: 13.45

Dommer: Phil Dowd

Fire dager etter å ha blitt ansatt som head coach ut sesongen, venter Hull på Newcastle og John Carver. Forrige sesong forlot Newcastle KC Stadium og Hull med tre poeng, etter en suveren 4-1-seier etter scoringer fra Sissoko, Remy og Anita. Og Carver håper nok på et lignende resultat, når han skal prøve å kapre sin første seier siden Pardew forlot klubben.

Fire strake kamper uten seier er status før lørdagens bortekamp. Og Carver er selv optimistisk før kampen.

– De siste dagene har vært en lettelse. Det var veldig fint å få avklart situasjonen rundt min stilling, og jeg tror styret har sett nok til at jeg har tillit, selv om vi ikke har vunnet enda, sier han i et intervju før kampen.

Carver, som kom til klubben for fire år siden, fikk den gang en fire måneder lang kontrakt. Den ble imidlertid forlenget til fem år i løpet av hans første uke. Mange er spente på hvor lenge han nå vil bli værende, men målsetningen for sesongen er i alle fall klar.

– Målet er å klare topp ti. Og jeg mener at minst 8. plass skal være mulig, sier manageren som ikke vil motta noen bonus hvis han ikke klarer topp ti.

Svært svekket hjemmelag

Newcastle, som for tiden ligger på 11. plass, møter et Hull i nedrykksstrid. De oransje og svarte er før kampen plassert på 17. plass, men har kun 1 poeng opp til trygg grunn. Steve Bruce stiller til kampstart med en lang skadeliste med navn som Nikica Jelavic, Mohamed Diame, Abel Hernandez og Andy Robertson. I tillegg er James Chester suspendert etter å ha blitt tatt av banen i 3-0-tapet mot West Ham, da forsvareren fikk skulderen ut av ledd.

Bruce har dermed disse å velge blant, til lørdagens oppgjør: Harper, Jakupovic, McGregor, Davies, Dawson, Dudgeon Figueroa , Lenihan, Maguire, McShane, Brady, Elmohamady, Huddlestone, Ince, Livermore, Meyler, Quinn, Ramirez, Aluko, Sagbo.

Sist lagene møttes endte det 2-2, etter at Cisse puttet to for Newcastle. Senegaleseren røk ut av Afrikamesterskapet denne uken, og blir trolig tilgjengelig til kampen mot Hull. Skadesituasjonen er uansett bedre enn på lenge for Newcastle, og Carver har følgende spillere å velge blant: Alnwick, Krul, Coloccini, Dummett, Good, Haidara, Janmaat, Santon, Streete, Williamson, Abeid, Anita, Bigirimana, Cabella, Colback, Obertan, Sissoko, Vuckic, Ameobi, Armstrong, Cisse, Ferreyra, Gouffran, Perez, Riviere.

De Jong kan også bli klar til kampen. Midtbanespilleren spilte for Newcastles reservelag denne uken, og scoret blant annet ett mål i kampen.

Fakta om oppgjøret

Til Newcastles fordel, kan man merke seg at ingen av de syv siste møtene mellom lagene har endt med hjemmeseier (tre uavgjort og hele fire borteseire). På de fem siste kampene mellom Newcastle og Hull, har ingen av de to lagene klart å unngå baklengsmål. Totalt har det blitt scoret 19 mål. et snitt på 3,8 per kamp.

For Newcastles del er det i tillegg verdt å merke seg at laget har scoret flere mål i 2. omgang enn noe annet PL-lag denne sesongen.

You must be logged in to post a comment Login