Etterlengtet seier!

Oppdatert: 05. December 2012

Vi har de to-tre siste kampene sagt at “denne kampen må vi vinne”. Kampen mot Wigan var også av dette slaget.

Eneste forandring fra vårt tap mot Stoke var at Perch var ute med suspensjon. Inn kom Marveaux som startet i sin favorittposisjon, nemlig mer sentralt i banen. Jonas var ute på venstrekant og en av våre spisser utgjorde en slags høyrekant-rolle.

DOMMEREN PÅ VÅR SIDE?
Begge lag starter friskt, med to langskudd som får begge keeperne til å strekke seg i full lengde og gjøre redninger.
Etter tolv minutter kommer situasjonen som vil forandre kampbildet drastisk. Demba Ba trer en ball igjennom til Cissè som før kroppskontakt med Figueroa. Cissè går ned og dommer Jones dømmer straffespark og gir han det røde kortet. Min personlige mening er at straffesparket kan forsvares, da Figueroa virker litt på etterskudd, men at det røde er strengt da Cissè sannsynligvis ikke ville rukket ballen.
Straffesparket ekspederer Demba Ba trygt i mål, og hjemmelaget har fått en drømmestart!

Etter dette prøver Wigan seg fremover, tross en mann mindre, men det er Newcastle som også får det andre målet etter tjue minutter. Santon tar ballen med seg fra back-posisjon og drar seg innover i banen og fyrer av et hardt skudd. Al-Habsi gjør en rutineredning, men returen gir han rett i beina på Demba Ba, og Ba lar seg ikke be to ganger. Newcastle leder med to mål, og kampen virker nesten allerede avgjort.

Newcastle greier ikke å starte det store presset som skal til for å skape enorme sjanser, dette gjør at Wigan har nesten like mye ball og er småfarlig frempå. Vår gamle kjenning Gary Caldwell er meget heldig at han fremdeles er på banen etter 37 minutter, han har allerede et gult kort og takler og drar ned Demba Ba samtidig da han er på vei nedover 16-meteren. Veldig ofte gis det kort på den, feigt av dommer Jones.

NOGENLUNDE KONTROLL
Newcastle bytter ut Tiotè med Bigirimana i pausen. Sannsynligvis på grunn av at et gult kort vil gi han suspensjon i neste kamp, men Tiotè sliter også med en stram hamstring.
Wigan starter meget offensivt i andre omgang, og gir Newcastle litt små-problemer. De gir derimot mye rom i andre banehalvdel, og dette utnytter Marveaux da han glir forbi flere motstandere, men skuddet går rett på Al-Habsi. Samme mann finner Bigirimana på 15-meter litt senere, men skuddet med innsiden redder Al-Habsi greit, til tross for nok en dårlig retur.
Anita er flyttet ned i den defensive rollen på midten da Tiotè har gått ut, dette synes jeg gjør at Newcastle mister litt intensitet og fart fremover, men etter 71 minutter svarer Bigirimana på den tvilen. Marveaux fører ballen fint fremover og finner Bigirimana på 20 meter. Han trekker seg litt innover i banen før han får hele venstrefoten rundt ballen og skrur den utagbart i lengst hjørne . Hans første scoring i Premier League, og for en måte å få den på (ble kåret til rundens fineste scoring).

Selv med en mann mer imponerer ikke Newcastle nevneverdig. Om de har fått instruksjoner om å være passive og spare krefter vites ikke, men de setter ikke Wigan på de største prøvene de siste tjue minuttene av kampen. Ba må også av banen før slutt med en føling bakpå låret, forhåpentligvis er ikke det alvorlig.

Det ebber ut med seier, som til tross for prestasjonene er meget oppløftende. Torsdag venter Bordeux i Europa League før Fulham-kampen spilles mandag.

KAMPFAKTA
1-0 Ba 12 min
2-0 Ba 21 min
3-0 Bigirimana 71 min

LAGOPPSTILLING
NEWCASTLE (4-3-3): Krul, Simpson, Williamson, Coloccini, Santon (Ferguson), Tiote (Bigirimana), Marveaux, Anita, Jonas (Ameobi Jr), Ba, Cisse

WIGAN (3-4-1-2) : Al-Habsi, Figueroa, Caldwell (Lopez), Boyce, Stam, McCarthy, Jones, Beausejour, Gomez (McArthur), Kone, Di Santo (McManaman)

MIN BESTEMANN:
Sylvain Marveaux: Vi får se hva som bor i franskmannen. Med Ben Arfa ute så trenger vi en slik type på laget. Tenk Barfa og Sylvain på hver sin kant !

You must be logged in to post a comment Login