Et resultat for historiebøkene

Oppdatert: 22. August 2010

I vår første hjemmekamp siden opprykket tok vi imot sterke Aston Villa. Det som startet med straffebom fra Carew endte med at Carroll fastsatte sluttresultatet til 6-0 for hjemmelaget.

NEWCASTLE UNITED – ASTON VILLA

  • 1-0 Barton 12 min
  • 2-0 Nolan 31 min
  • 3-0 Carroll 34 min
  • 4-0 Carroll 68 min
  • 5-0 Nolan 87 min
  • 6-0 Carroll 93 min

Lagoppstillinger

Newcastle United: Harper, Perch, Coloccini, Williamson, Enrique, Routhledge (Ameobi), Smith (R.Taylor), Barton, Jonas (Xisco), Nolan, Carroll

Aston Villa: Friedel, L.Young, Dunne, Clark (Beye), Warnock, Petrov, Downing, Ireland, A.Young, Carew (Reo-Coker), Albrighton (Heskey)

Slapp med skrekken

Det var tydelig at planen til Hughton fra start var å slå mye langt for å skape tidlig trøkk på Villa-forsvaret, dessverre ble Carroll mye alene, noe som førte til at Villa vant de fleste andreballene de først ti minuttene. Og det var Villa som skulle skape den første store sjansen, en fin stikker fra Petrov fant A.Young på løp innenfor 16-meteren og han ble lagt ned av vår sisteskanse. Straffespark etter ni minutter var et faktum, og det var kjempen fra Lørenskog som hadde muligheten til å gi bortelaget ledelsen. Det skulle han derimot ikke gjøre, da han måkte ballen over fra 11-meteren.

Straffebommen så ut til å tenne Newcastle-spillerne og de fikk mer og mer ballinnehav. Tre minutter etter Carews bom var det Barton som ladet skuddfoten fra 20 meter, skuddet som ble målt til 104 km/t suste forbi en forfjamset Friedel og det stod 1-0 etter 12 minutt. Hjemmelaget fortsatte med gode kombinasjoner i midtbaneleddet noe som førte til mange dødballer, en halvtime var spilt da Nolan skulle øke ledelsen. Et kast havnet hos Jonas på venstresiden som crosset ballen til lengste mot Carroll, med sitt gode overblikk fant han Nolan i feltet som fikk to sjanser av Friedel til å gjøre 2-0. Carroll skulle like etter få sitt første mål for sesongen, en corner ble ikke avklart av Villa-forsvaret og ballen datt i beina til Andy som enkelt kunne gjøre 3-0 og hjemmelaget gikk til pause til trampeklapp fra hjemmepublikumet.

Høy selvtillit

Det var et hjemmelag med høy selvtillit som kom på banen i andre omgang, og likeså et bortelag  som allerede hadde gitt opp. Det var Newcastle som holdt trykket oppe, og anført av en meget god midtbane skapte vi mange farligheter foran buret til amerikanske Friedel. Bakover hadde forsvaret full kontroll på angrepstrioen til Aston Villa som seinest forrige helg skapte hodebry for West Ham.

Barton hadde mange gode dødballer, og det var fra en corner det neste målet skulle komme. En corner ble dårlig avklart av Villa, noe som gjorde at Williamson fikk chippet en ball over forsvaret og gjennom til Carroll. En volley med venstrebeinet fra 14 meter kunne ikke Friedel gjøre noe med, og han måtte plukke den fjerde ballen ut av nettet. De neste 20 minuttene fortsatte med Newcastle-trykk, og Hughton brukte sine tre bytter uten at det skulle ha noe å si, tvert imot.

Både 5-0 og 6-0 skulle bankes inn før dommeren blåste av kampen. Nolan var nok en gang frempå, etter en god corner og  ballet skulle avsluttes med et hattrick av vår nye nummer 9, Andy Carroll.

Alt i alt en festforestilling fra Newcastle sin side, et resultat som gir sjokkbølger nedover hele England. Nå må våre helter vise at dette ikke var et blaff og fortsette det gode spillet i de to kampene neste uke.

Spillerrating

Harper 6
Perch 7
Williamsson 8
Coloccini 7
Enrique 8
Routhledge 8
Smith 7
Barton 8
Jonas 8
Nolan 8
Carroll 10

Diskuter kampen i vårt forum!

You must be logged in to post a comment Login