Et ran på høyde med Nokas?

Oppdatert: 26. November 2011

På drømmenes teater ble det en heseblesende kamp der vi til slutt fikk et meget sterkt poeng. Ran? God innsats fører til poeng.  Spillerbørs ligger i referatet!

Obertan var inne i varmen igjen, istedenfor Sammy Ameobi. Både Guthrie og Coloccini rakk kampen, til tross for usikkerheten rundt deres skader.

SPILTE MED SELVTILLIT

Newcastle starter med å presse hjemmelaget høyt, en annen taktikk enn mot den andre laget fra Manchester forrige helg. Tydelig at Pardew hadde gjort hjemmeleksa si. En av de første mulighetene faller faktisk til Newcastle da Ben Arfa utfører en utsøkt chipp i bakrom mot Ba, på hel volley blir Demba forstyrret nok til at avslutningen blir svak. Kvarteret senere blir friske Chicharito sendt igjennom, men kraft på bekostning av presisjon gjør seg gjeldende og ballen fyker over målet til Krul

Like etter kommer omgangens største sjanse. Fabio slår inn fra sin høyreside og finner en umarkert Giggs på 5-meteren. Giggs flikker ballen videre mot stolpen, men Krul gjør et tigersprang og redder ballen til corner. Krul står frem som den matchvinneren han er. Der Newcastle får plass er på høyresiden, med den interne kampen mellom Obertan og Evra. Obertan kommer seg ofte forbi, men det gode  sluttproduktet glimter med sitt fravær. Til pause står det 0-0.

VERST TENKELIG START

I starten av 2.omgang flyr hjemmelaget ut av startblokkene, og vi virker litt på hæla. Ganske tidlig kaster Steven Taylor seg inn i en takling på 18-meter. Chicharito ser at Saylor kommer, og legger seg rutinert i veien for midtstopperen. På det påfølgende frisparket skyter Rooney i muren, men får til en ålreit avslutning på returen. Skuddet blir blokkert av Steven Taylor, men den ender i magen til Chicharito. Ballen triller da sakte forbi streken bak en utspilt Krul, den verste starten vi kunne fått.

De neste minuttene er det full Manchester-dominans.

– Fabio alene med Krul, over.

– Rooney header over etter corner

– Ashley Young skyter like utenfor fra 13 meter

Ut i fra dette får Newcastle og Coloccini tidenes sjanse til utligning etter 59 minutter. Newcastle får corner, og etter en kort variant ender ballen på bakre hos Steven Taylor, han header tilbake til Coloccini som på volley dundrer ballen i bakken og mot mål. Dessverre for Newcastle gjør De Gea en fin refleksredning og redder til corner.

To minutter senere får vi utligningen.

Ben Arfa får ballen fra Ba på 25 meter. Han ser en luke i forsvaret til United og kjører igjennom, han får en lang touch og Ferdinand går ned i en takling, tilsynelatende på ball. Dette mener ikke assistentdommeren som markerer for straffespark. Det må et par repriser til, men det virker som det er en meget dårlig avgjørelse av dommeren.

Ba setter straffen enkelt forbi De Gea, og lagene er like langt.

Fra der og inn handler det meste om United. Etter 75 minutter gjør Nani et godt forarbeid før han finner Young på åpent mål, der er derimot Steven Taylor som med en monstertakling hindrer scoring. Like etter går Jonas ned i en dårlig takling på Nani, med gult kort fra før ender han opp med sitt andre og dermed rødt kort. Noe som gjør jobben desto vanskeligere.

På de påfølgende frisparket får Vidic heade helt fritt i boksen, men ballen treffer Krul midt i brystet. En heldig og god Krul slipper med skrekken.

Like etter prøver Evra med et skudd med utsiden, men nok en gang er Krul med på notene og redder til corner. To minutter senere får Young ballen på bakre, men greier på utrolig vis å treffe stolpen. Like etter får Chicharito sjansen, men headingen blir mirakuløst reddet på streken av en oppofrende Simpson. Simpson som er Manchester United-fan og gjorde sin første opptreden på Old Trafford som noe annet enn United-spiller.

Newcastle henger i tauene, og det hele ser ut til å ryke fire minutter på overtid. Chicharito lurer på bakre og setter ball i mål. Heldigvis er assistentdommeren våken og dømmer offside.

Kampen ender med et meget sterkt bortepoeng for Newcastle. Spillerene må få skryt for en oppfordrende innsats mot et godt Manchester United, nå venter Chelsea hjemme i neste kamp.

KAMPFAKTA:

1-0 Hernandez 49 min

1-1 Ba 63 min

LAGOPPSTILLING:

MANCHESTER UNITED:  De Gea, Fabio Da Silva, Vidic, Ferdinand, Evra, Nani, Carrick, Giggs, Young, Rooney, Hernandez.

NEWCASTLE UNITED:  Krul, Simpson, Steven Taylor, Coloccini, Ryan Taylor, Obertan (Ameobi Jr), Cabaye, Guthrie (Perch), Gutierrez, Ben Arfa (Løvenkrands), Ba.

You must be logged in to post a comment Login