– Et lag som spiller skikkelig fotball

Oppdatert: 07. November 2014

Ordene tilhører Mapou Yanga-Mbiwa, og omhandler ikke Newcastle. Derimot har den utlånte franskmannen funnet seg godt til rette i AS Roma, og er svært fornøyd med tilværelsen.

Mapou Yanga-Mbiwa var en av europas “hotteste” midtstoppere da han ankom Newcastle fra Montpellier i januar 2013. Mapou var regjerende seriemester og spilte Champions League. Likevel var det et steg opp da Newcastle banket på døra, og kunne friste med Premier League fotball. Det første halvåret gjennomføre han greit. Noe opp og ned i prestasjonene, men det har vi sett før at utenlandske spillere vil variere i overgangen til Premier League.

Derimot var det fjorårssesongen til Mapou som var skuffende – eller var det virkelig kun hans egen feil? Gjentatte ganger ble han brukt som sideback, og han ble ofte rotert ut av laget til fordel for Mike Williamson eller Fabricio Coloccini. Mapou leverte noen strålende kamper, men det var også noen ordentlige nedturer. Ting fungerte ikke for franskmannen og VM-billetten til Brasil røk.

Når sommerens overgangsvindu gikk mot slutten var det tydelig at noe ville skje. I seriepremieren satt han på tribunen. Løsningen ble Roma.

Champions League, tittelkamp og Totti

I slutten av august ble Newcastle og Roma enige om en utlånsavtale for Mapou, og etter ryktene så skal det også ligge en kjøpsklausul i den avtalen. Faktisk til en redusert pris, noe ulikt Mike Ashley. Opprinnelig var nok Mapou tiltenkt en rolle som fjerdevalg på stopperplass. Bak en av fjorårets beste stoppere i Serie A Leandro Castan, italias landslagsstopper Davide Astori, og Hellas`s beste spiller i sommeren VM, Kostas Manolas.

Grunnet skadeproblemer hos flere av de nevnte har Mapou spilt nesten samtlige kamper fra start hittil denne sesongen. Det har han stort sett gjort med bravur, selv om han sammen med resten av laget har hatt et par nedturer mot blant annet Bayern Munchen og Juventus.

– Mistet meg selv

Denne uken ble han intervjuet av den Roma-baserte avisen Corriere dello Sport, hvor han forteller litt om situasjonen.

– Jeg mistet meg selv i Newcastle. Kanskje var det alle de mørke skyene! Det var ikke lett. Nå har jeg derimot funnet kampformen, og jeg spiller på et lag som spiller skikkelig fotball.

Det er lite som tyder på at franksmannen returnerer til Tyneside neste sommer. Nå er han også inne i varmen igjen på det franske landslaget. Først og fremst kan han glede seg til å fullføre en sesong som fortsetter med Champions League, hvor det knives om pokaler i Italia. Dessuten er han lagkamerat med Francesco Totti. Det er nok også helt ok.

You must be logged in to post a comment Login