Enrique avventer ny kontrakt

Oppdatert: 14. February 2011

Newcastles venstreback Jose Enrique vil ikke forhandle om ny kontrakt før klubben er sikret videre spill i Premier League, og Alan Pardew skryter av sin nye spiss Shefki Kuqi.

Det bekreftes av manager Alan Pardew i flere medier i dag. Den 25 år gamle spanjolen har vært i fantastisk form for Newcastle denne sesongen, og regnes nå som en av de beste venstrebackene i ligaen. Hans nåværende kontrakt går ut om 18 måneder, men vil altså ikke gå inn i forhandlinger om en ny avtale så lenge Newcastles plass i Premier League ikke er sikret.

– Joses situasjon er enkel. Han har gjort det klart at han ikke vil snakke med oss før vi er trygge. Hva har vi nå? 32 poeng? Vel, vi er på ingen måte sikker, og det gjør situasjonen ganske klar. Og for å være ærlig, så er det fornuftig, både for han og for oss, sier Pardew, som er full av lovord om den tidligere Villareal-spilleren.

– Han er en fantastisk spiller, og det vet vi godt. Han er en viktig spiller for laget fordi mye av spillet vårt går gjennom han. Han er involvert i mye av det vi gjør bra., skryter Pardew, som er optimistisk, og håper på seks poeng på de neste tre kampene.

Kuqi blir viktig

Forhåpentligvis kommer tre av dem allerede på tirsdag, når Newcastle gjester Birmingham på St. Andrews. Og en som kanskje kan komme til å spille en sentral rolle der, er nykommer Shefki Kuqi. Den 35 år gamle finnen fikk et par ørsmå minutter helt på tampen av kampen mot Blackburn på lørdag, og kan fort få mer spilletid alt på tirsdag, hvis en skal tro manager Alan Pardew.

– Hvis vi skal vinne kamper som dette så vil Shefki Kuqi spille en viktig rolle, fordi når han kommer på så vil rutinen hans være til stor hjelp. Vi har unge spillere i Leon Best og Nile Ranger, men de vil av og til gjøre feil, på grunn av sin ungdommelighet og uerfarenhet. Shefki vil ikke gjøre det. Han kommer til å være på riktig plass til riktig tid for å vinne en hodeduell enten i vår eller motstanderens 16-meter. Han har glidd godt inn i miljøet, som om han har vært her lenge. Og jeg er svært fornøyd med hvordan spillerne har tatt imot han, og hvordan han har vært overfor dem. Men det er slike ting man forventer fra Shefki, som den typen han er, skryter Pardew.

Ed Harrison, skribent for nufcblog.com tror Kuqi vil få mye spilletid av Pardew, og går til og med så langt som å spekulere i om han kan komme til å starte mot Birmingham tirsdag, ettersom Best og Løvenkrands ikke maktet å finne nettmaskene mot Blackburn.

You must be logged in to post a comment Login