En klubb i krise?

Oppdatert: 19. September 2015

Etter Mandagens nitriste forestilling mot et ujevnt West Ham, utviste Newcastle manager Steve McClaren en advarsel til sine egne spillere. Ingen bør være for komfortable med sin posisjon i laget før den viktige hjemmekampen mot Watford.

Dette kom også frem på bakgrunn av at McClaren har innrømmet at han ikke enda kjenner sin beste startellever.

  • «Vi har et godt lag med gode enkeltspillere. Det er mye snakk om de nye spillerne, og deres posisjon i laget. Det er en kontinuerlig prosess som vi følger tett. Vi kjenner ikke det beste laget vårt enda. Det er blitt testet defensivt mot Arsenal og Manchester United. Det er ikke enda testet godt nok i forhold til den offensive delen.»

Kampen mot Watford skulle derfor være kampen der det offensive spillet virkelig skulle få skinne. Dessverre sitter vi mer igjen med inntrykket av en klubb i krise. Nok en gang. Kampen ga oss noen svar, men enda flere spørsmål. Man kan si at det tøffe programmet i starten av sesongen har vært en påkjenning for denne nye utgaven av Newcastle United, men det må man likevel tåle som en del av verdens tøffeste liga. Dessuten kunne laget tatt med seg mye selvtillit etter kampene mot Arsenal og Manchester United, men det virker som det er det motsatte som har skjedd.

Florian Thauvin var beryktet i Marseille for å være en såkalt «av og på» spiller. Fantastisk om han ønsket det, men med et enda større lavnivå. På den måten kan franskmannen fint sammenlignes med Hatem Ben Arfa. Mot Northampton viste Thauvin oss en fantastisk frisparkfot, noe Newcastle har savnet i lang tid. Mens i helgens kamp mot Watford var Thauvins dødballer nede på det ekstremt lave nivået vi er vant til i klubben. Er det virkelig slik at spillere blir dårligere på dødball etter å ha signert for Newcastle?

En annen ting som taes tak i fra helgens kamp, er at Newcastles mest giftige offensive våpen kommer fra høyre back. Det forsterker inntrykket av tidligere storscorer Alan Shearers uttalelser nylig, der han kritiserer Papiss Cisse, og hevder Newcastle ville spilt bedre med 10 mann, enn med Papiss Cisse på topp. Newcastle ser virkelig ikke som et målfarlig lag. Dette på tross av at Newcastle har fire såkalt «nr. 10» spillere. Aleksandar Mitrovic er heldigvis tilbake til neste kamp mot Chelsea, men serberen har funnet veien til dommerens innerlomme istedenfor målet.

Om ikke det er ille nok å tape på hjemmebane mot antatt svakere motstand, er det verre å bli rundspilt som Newcastle i dag ble i den første omgangen. Kaptein Fabricio Coloccini ble regelrett dyttet bort av Troy Deeney på Igalos andre scoring. Det er rett og slett ikke bra nok.

Fortsetter McClaren slik, slår han Alan Pardews rekord fra i fjor, da Newcastle måtte ha 8 kamper før sesongens første seier var i boks.

Istedenfor å konkludere, kan man hvertfall nå stille seg spørsmålet; Er Newcastle United nok en gang i krise? Så kan det til slutt nevnes at klubbens to neste kamper er mot Chelsea og Manchester City.

You must be logged in to post a comment Login