En av de diggeste kampene å vinne

Oppdatert: 02. April 2012

Vi har Sunderland-kampene, og vi har Liverpool-kampene. Begge blant de beste å vinne i Premier League. Spillerrating i referatet!

 

På grunn av Coloccini sin skade ble det en ilddåp for Perch på stopperplass sammen med Williamson. Gutierrez ble flyttet ned på venstrebacken som da gjorde at Guthrie-Cabay-Tiotè utgjorde midtbanetrioen.
Liverpool på sin side hadde fått tilbake Bellamy fra sin skade, som kom tilbake til sin gamle hjemmebane sammen med Carroll og Enrique som begge startet.

FILMING OG SCORING FRA NUMMER 9
Newcastle gikk høyt ut, men det var Liverpool som startet friskest. Med Jonas på venstrebacken var det der sjangsene kom fra, da Bellamy virket meget farlig, men det var Andy Carroll som fikk bortelaget største store sjanse. Ute ved sidelinjen vant han en duell med Williamson og brukte en touch for å slå luka på Perch før han kommer alene med Krul. Hollenderen kommer i stor fart ut, men trekker seg når han kommer i nærheten av Carroll. Andy runder Krul, men faller alt for lett, selv om han hadde hatt en kjempestor mulighet hvis han hadde stått på beina. Carroll får rettmessig gult kort for filming.

Carroll filmer seg til gult kort.

Kort tid etter er det Bellamy som prøver et innlegg, men går via Jonas som gjør at Krul såvidt får fistet (det er vel ikke lov å si) den i tverrliggeren. På den påfølgende corneren bommer Krul når han skal ut å hente ballen, Carroll får ballen i retning mål, men Simpson står på streken og avverger scoring. På reprisene kan det se ut som den treffer armen til Simpson, men uten at dommeren reagerer på det.

Noen minutter senere er det Newcastle som går fremover, og Ben Arfa får overraskende mye rom på høyresiden. Han vrikker litt med rompa et par ganger, og finter ut et par Pool-spillere før han slår et millimeters presist innlegg i retning Papiss Cisse. Han header ballen etter boka tilbake i motsatt stang og Newcastle leder 1-0!

Liverpool fortsetter presset, men Newcastle kommer mer og mer inn i kampen. Carroll er derimot nærme da han slår Krul i en duell om ballen og header like over tverrliggeren.
Rett før pause før Newcastle den siste muligheten da Guthrie etter en corner slår en farlig ball inn i boksen der Cisse header centimeter utenfor stolpen.

FEILBEREINA
Rett etter pause får Newcastle en kjempemulighet til å doble ledelsen da Williamson  header en ball i stolpen bak en utspilt Reina. Newcastle fortsetter sitt gode spill, og dette resulterer etter 60 minutt til scoring. Ben Arfa får ballen sentralt og finner Cabaye som igjen prikker ut Ba i boksen. Han sender ball i retning Ben Arfa på løp som såvidt for touchet ballen videre til Cisse. Alene med keeper er han sikkerheten sjøl, og runder keeper før han sender ballen kontrollert i mål. På reprisen ser man at det kunne vært blåst for offside, men la tvilen komme det angripende lag til gode!

Liverpool går deretter rett i angrep, og Krul og Perch krasjer i lufta noe som gjør at Suarez har åpent mål. Men supermann Perch får kommet tilbake og blokkerer nærmest på streken.
Guthrie må noen minutter senere av med en liten skade, og inn kommer Gosling. Vi mister da litt pasningssikkerhet sentralt, noe som gjør at vi er fornøyd med å la Liverpool trille ball bak. De finner ikke rom i et tett Newcastle-lag, og frustrasjonen er lett å se. Carroll blir etter 79 minutter byttet ut, og blir ironisk jublet av før han sier noen ukvemsord til “King” Kenny og tusler ned spillertunnelen.

Så begynner kontroversene. Williamson header ballen rett på Reina etter en corner, og Perch hindrer Reina i å få sette i gang fort. Spanjolen tenner på alle plugger og skyter skallen sin inn mot Perch. Det er minimal kontakt, men Perch går lett ned. Dommeren har ikke noe annet valg å gi gult kort til Perch og rødt kort til Reina for å skalle/prøve å skalle ned Perch. Dette gjør at Liverpool må sette Enrique i mål, noe som topper kvelden.

Reina "skaller" ned Perch.

-Carroll filming
-Carroll byttet av
– Reina rødt kort
-Enrique i mål
– 2-0 seier
=
Epic win!

KAMPFAKTA:
1-0 Cisse 19 min
2-0 Cisse 59 min

LAGOPPSTILLING:
NEWCASTLE:  Krul; Simpson, Williamson, Perch, Gutierrez; Guthrie (Gosling), Tiote, Cabaye; Ben Arfa (Santon), Cisse (Ameobi Sr), Ba

LIVERPOOL:  Reina, Flanagan, Carragher, Skrtel, Enrique, Gerrard, Spearing, Shelvey (Downing), Bellamy (Kuyt), Carroll (Henderson), Suarez

SPILLERRATING:

 

You must be logged in to post a comment Login