Den søte hevn

Oppdatert: 22. October 2013

Newcastle kjempet seg til 1 poeng med 10 mann på banen mot formsterke Liverpool.

3 seiere, 1 uavgjort og 1 tap var status for Liverpools 5 siste kamper, da de lørdag entret et nesten fullsatt St James’ Park. Fjorårets fadese endte med 6-0 til de røde, og med Sturridge i scoringsform med 8 mål så langt i sesongen, skulle det bli tøft for hjemmelaget. Men Pardews menn viste seg å være klare for hevn.

Dramatikk

Dramatikken skulle det riktignok ikke stå på. Liverpool presset hardt fra start, og hadde trykket de første ti minuttene. Etter hvert ble Newcastle mer med i kampen, og de nærmere 52.000 tilskuerne kunne slippe jubelen løs etter 23 minutter. Yohan Cabaye fyrte av fra 25 meter, og ballen havner i nettet bak en sjanseløs Mignolet.

LANGSKUDDSPESIALIST: Åtte av Cabayes tolv Premier League-mål har kommet fra utenfor 16-meteren.

Men Liverpool ble ikke satt ut av baklengsmålet, og slo umiddelbart tilbake med et samspill mellom Suárez og Sturridge. Engelskmannen fikk til slutt avsluttet med en heading, som går langt over mål til stor lettelse for hjemmefansen. Etter dette bølger kampen fram og tilbake, før kampens kritiske punkt kommer for Newcastles del.

For i det 40. minutt må Mapou Yanga-Mbiwa, som startet kampen på vegne av en skadet Coloccini, ty til ulovlige midler. Suárez er på vei igjennom og innenfor 16-meteren. Mbiwa er allerede satt ut av spill etter å ha opphevet offsiden, og velger å felle spanjolen bakfra. Franskmannen får direkte rødt kort og Liverpool straffe som Gerrard setter sikkert i mål. Engelskmannens Premier League-mål nummer 100 er et faktum.

UTVISNING: Newcastle-spillerne var ikke særlig fornøyde med dommeren da han reduserte dem til 10 mann.

Newcastle avslutter omgangen med å ta ut Sissoko og sette inn Paul Dummett som erstatter for Mbiwa i midtforsvaret. Et bytte som skulle vise seg å bli gull verdt for hjemmelaget.

2. omgang

Mange forventet nok et defensivt preget Newcastle med en mann mindre på banen. Likevel klarte hjemmelaget å produsere flere sjanser i løpet av de første 10 minuttene av 2. omgang, til tross for Liverpools ballbesittelse i 68 prosent av omgangen. Og i det 56. minutt skulle de svarte og hvite ta ledelsen for andre gang i kampen.

Et frispark slås inn i Liverpools 16-meter, og hvem andre enn 22 år gamle Paul Dummett sniker seg inn på bakerste stolpe og setter kontrollert inn 2-1. Hjemmelaget tar ledelsen med én mann mindre på banen, ved vår egen local lad Dummett.

LOCAL LAD: Paul Dummett ble årets første ikke-franske målskårer i sitt andre Premier League-innhopp.

Etter dette hadde Newcastle mer enn nok med å forsvare seg. Et heltent Liverpool på jakt etter 3 poeng og serieledelse ønsket absolutt ikke å reise hjem med 0 poeng i bagasjen. Og etter 72 minutter måtte Newcastle gi tapt.  Nok en gang fikk Liverpools to spisser samspille seg imellom. Suárez drar seg fri på venstresiden – og han prikker pasning perfekt til Sturridge, som stuper ballen i mål. 2-2.

I siste del av kampen kommer de røde til flere store sjanser, men hjemmelaget holder unna. Anita og Sammy Ameobi kommer inn for Ben Arfa og Cabaye for å sikre seieren med friske bein, og Newcastle klarer å klarere bortelagets desperate forsøk på 3 poeng. På overtid av overtiden får Liverpool frispark fra 17 meter. Ballen går i bue mot lengste hjørne, men Krul redder mesterlig og dommeren blåser av like etter. 2-2 med en mann mindre på banen, og en revansje for Newcastles del.

Pardew fornøyd

Manageren var selv fornøyd etter kampen, og var glad for oppturen mot Cardiff og 1 poeng mot Liverpool før neste helgs derby mot Sunderland.

– Vi vant ikke, men vi har fått momentum etter at vi vant i Cardiff. Momentum er svært viktig å ta med i et spill som dette, sier Pardew til Daily Mirror.

Også Krul, som avverget kampens siste store sjanse, med en strålende redning på Liverpools frispark fra 17 meter, ser fram til en uke med god stemning i forkant av turen til Sunderland.

– Den neste uken vil være “crazy” fordi det alltid er sånn i nord-øst. Det var derfor vi trengte dette resultatet, som respons, som fellesskap. Det gir oss et enormt løft i forkant av helgen, og spesielt i tider som dette når vi har en hard måned foran oss, sier keeperen.

You must be logged in to post a comment Login