Demba Ba, Ba, Ba!

Oppdatert: 01. November 2011

Det var duket for en vanskelig bortekamp på Britannia Stadium på mandag, men en Senegaleser med navnet Demba Ba ordnet seier med en herlig hatrick.

Steven Taylor med maske, her sammen med Demba Ba

Newcastle hadde kun en endring fra sist kamp i Premier League, den var at Guthrie kom inn for en småskadet Tiote. Stoke stilte med det vanlige laget med mye styrke.

Rolig start, så smalt det
Det var en sjanglete start på oppgjøret, hvor begge av lagene skapte omtrent like mye. S. Taylor prøvde seg på et skudd fra ca 25-meter etter tre minutter, som gikk langt utenfor. Det skulle derimot ikke ta så alt for lang tid før det skulle komme et mål i dette oppgjøret. Newcastle og Gabriel Obertan kommer stormende opp på høyresiden, mot kun tre Stoke-forsvarere. Obertan titter opp og ser at Ba er godt plassert inne i feltet. Han legger inn et innlegg bak Ba, men som han klarer på fantastisk vis å heade inn bak en utspilt Stoke-keeper. En nydelig heading fra Ba og det sto 0-1 på Britannia Stadium.
Kun seks minutter senere får Ba muligheten igjen. Han snapper opp ballen og stormer mot Stoke-målet, men desverre klarte Begovic å snappe ballen før Ba rakk å fyre av et skudd.

Newcastle fortsetter å presse, før Stoke plutselig klarer å ta over. I det 35-minutt varter Krul opp med en liten TV-redning, som gjør at Newcastle fortsatt er i ledelsen.

Etter 40-minutter smeller det igjen. Etter dårlig forsvarsspill av Stoke, får Leon Best ta ned ballen inne i 16-meteren. Han fyrer av en lav pasning og i andre enden dukker Ba opp og han kan lett sette inn 0-2 fra 5-6 meter.

To straffer preger andre omgang
Det er et meget tent Stoke-lag som entrer banen i 2. omgang og tilskuerne var ufattelig flinke til å støtte laget sitt. Dette kommer tydelig frem allerede i det 54. minutt, hvor Stoke får corner og Huth er farlig nære å sette inn 1-2. Etter 59. minutter kommer Stoke igjen til en farlig sjangse og dette selvfølgelig etter et inkast. En Stoke-spiller på første stolpe hopper over ballen og den spretter farlig inn mot Krul, som ikke får tak i ballen. Etter altfor mye klabb og babb får Newcastle klarert og de slipper med skrekken for denne gang.

Her ifra roer det seg noe ned før Stoke, i det 74.minutt, får en straffe. En straffe Alan Pardew og resten av Newcastle-laget mener var altfor billig. Straffen blir satt knallhardt midt i mål og det står 1-2 på måltavla.

Det skulle derimot ikke ta mer enn fem minutter før dommeren igjen pekte på straffemerket og denne gangen i Newcastles favør. Straffensituasjonen virker veldig lik som Stoke sin og Pardew innrømmet i et intervju etter kampen at også denne var av det billige slaget.
Demba Ba tar straffen og setter sikkert inn 1-3 og klarte derfor å få sin andre hatrick i den svarte og hvite drakta.

Kampen ender også 1-3, noe som er et helt fortjent resultat. Newcastle var glimrende til å forsvare seg mot de beryktede Stoke-dødballene. Neste helg får Newcastle besøk av Everton, en kamp som spilles 13.45 norsk tid på lørdag.

Kampfakta
0-1 Demba Ba 12 min
0-2 Demba Ba 40 min
1-2 Jonathan Walters 75 min
1-3 Demba Ba 86 min

Lagoppstilling
NEWCASTLE : Krul, Simpson, S.Taylor, Coloccini, R.Taylor, Obertan, Guthrie (Gosling), Cabaye (Perch), Gutierrez, Ba, Best (Sammy Ameobi).
STOKE: Begovic, Wilkinson, Shawcross (Upson), Woodgate, Wilson (Huth), Pennant, Delap, Whelan, Etherington (Jones), Walters, Crouch.

 

Kampen kan du diskutere her!

 

You must be logged in to post a comment Login