De Jong kan være ute til desember

Oppdatert: 05. September 2014

Bekymringene tar seg opp for Newcastle. Nå kan nederlenderen være ute i fire måneder. Og han er ikke alene.

Mangel på mål har allerede fått supporterne til å få grå hår under årets sesong, men det så ut til å løsne, da Newcastle scoret tre ganger mot Crystal Palace i forrige serierunde. Nå kan imidlertid laget bli nødt til å klare seg uten Siem de Jong i flere måneder. Det kan koste dyrt på målfronten.

En lyskeskade skal være årsaken til at nederlenderen blir å finne på tribunen frem til vinteren setter inn, melder The Chronicle. Newcastles beslutning om ikke å hente inn enda en angriper før overgangsvinduet stengte, kan dermed bli et større problem enn ønsket bare dager etter beslutningen ble tatt. Det er fortsatt usikkert hvor omfattende de Jongs skade er, men i verste fall er det en rift i lysken, som kan bety fire måneder på sidelinjen.

Skulle være avgjørende

De Jong var ment å være avgjørende for Pardews system i år, men han har bare vært i stand til å starte en kamp i Premier League så langt.

Landslagsspissen, som ikke var en del av troppen som ble plukket ut til Nederlands neste kamp denne uke, fikk en alvorlig skade da han spilte for Ajax forrige sesong og spilte bare én gang fra mars til slutten av sesongen. Da han signerte for Newcastle gjennomgikk de Jong en grundig medisinsk test, og problemene i pre-season og nå skal ikke ha noe med forrige sesongs skade å gjøre.

Unggutter kan få sjansen

Skaden kan åpne for at ungguttene Adam Armstrong og Ayoze Perez får mer spilletid. Sistnevnte har så langt sett ut til å ta det engelske nivået bra, til tross for å komme fra nest øverste nivå i spansk fotball. Han fikk også sin debut for Spanias U-21-lag denne uken, og har imponert på trening.

Men de Jong er ikke den eneste Newcastle må klare seg uten i tiden fremover. Jack Colback har returnert til Newcastle fra landslagssamlingen etter problemer med en legg. Også Cheick Tiote skal være tvilsom til kampen mot Southampton.

You must be logged in to post a comment Login