Ba finner hjelp i pilkasting

Oppdatert: 22. October 2011

Vår senegalesiske spydspiss, Demba Ba, avslører at dart har hjulpet ham i å bli en bedre målscorer.

Nyttig avkobling

I et spill der man belønnes for nøyaktighet og der konsentrasjonen settes i høysetet, finner altså Demba Ba både ro og hjelp i sin ellers travle fotballhverdag.

– Det er en fin måte å koble av på – å spille med venner når de er på besøk, er fabelaktig, forteller den tidligere West Ham-spilleren til The Sun.

Han visste jeg måtte konsentrere meg om å treffe tre 20-ere, eller en dobbel eller en trippel – et mål man streber etter å nå. Man er fullt fokusert på presisjonen.

Demba Ba mener dart har gjort ham til en bedre avslutter; noe som sikkert Mario Balotelli hadde i tankene da han utforsket sporten.

Angriperen med fem mål på de siste tre kampene innrømmer blant annet at det var hans tidligere agent som introduserte ham for spillet og anbefalte dart på det sterkeste.

– Han (agenten red.anm.) visste jeg måtte konsentrere meg om å treffe tre 20-ere, eller en dobbel eller en trippel – et mål man streber etter å nå. Man er fullt fokusert på presisjonen.

Ba forteller videre at dette lar seg overføre til fotballbanen da han trenger å fokusere på å treffe riktig og at pilkastingen hjelper ham med å opprettholde konsentrasjonen på gressmatta.

– Vi vinner ikke ligaen

Ba lovpriser Yohan Cabaye for sin innsats så langt.

Til tross for salg av enkelte nøkkelspillere, har Newcastle klart seg meget godt så langt inneværende sesong og er i likhet med Manchester-klubbene ubeseiret på åtte kamper.

Dette mener Ba skyldes Pardews smarte signeringer av typen Cabaye og Obertan.

– For dere i England har Cabaye vært en åpenbaring. Men jeg kjente ham fra tiden i Frankrike.

Afrikaneren mener at Cabayes ankomst gjorde det lettere for ham å velge nordøst som neste stoppested i karrieren.

– Da jeg hørte han skulle til Newcastle, hjalp det veldig på min avgjørelse. Jeg tenkte at en spiller av hans kaliber ikke ville valgt å dra hit med mindre det var et lovende klubbskifte. Å spille med denne typen folk vil forbedre mitt eget spill.

26-åringen er veldig klar på at klubben ikke vil makte å hamle opp med storklubbene. Men at man kan befinne seg i nærheten av dem, er ingen umulighet, hevder sommerens nyervervelse.

You must be logged in to post a comment Login