Dagen da alt gikk inn – gærne veien

Oppdatert: 29. April 2012

Det var to formlag som møtte hverandre da Newcastle dro på bortekamp til nedrykkstruende Wigan. En kamp der fire mål i førsteomgang ødela alt.
Vi stilte med det samme laget vi har stilt de siste kampene, mens Wigan også stilte med sitt vanlige mannskap da Di Santo ble spilleklar.

PÅ HÆLA
Wigan stilte i sin vanlige 3-5-2 formasjon, en formasjon som vi ikke greide å takle fra start av. Wigan startet best og tok ledelsen etter 13 minutter da Moses vant en hodeduell med Williamson (!) og headet i lengste hjørne. Veikt forsvarsspill av vår høye stopper. Bare et par minutter senere dukker Moses opp i boksen igjen, og plukker opp en løs ball i feltet og setter den inn. En håpløs start, og Pardew gjør om til en 3-5-2 formasjon med Simpson, Williamson og Coloccini bak. Santon går opp på en høyre midtbanerolle.
Dette gir ikke umiddelbar effekt da vi ikke greier å skape de store mulighetene. Det gjør Wigan, og er dødelig effektive. Maloney blir sendt igjennom på venstre og Simpson har ikke mulighet til å ta han igjen. Alene med Krul gjør han ingen feil og vi ligger under med tre. Som ikke det var ille nok så varter Di Santo opp med et fantastisk skudd tre minutter på overtid.
Pardew har en jobb å gjøre i pausen .

ALDRI I FARE
Pardew går tilbake til fire bak, eneste forandringen til andre omgang.
Vi sliter fremdeles med å skape store muligheter, men Cissè treffer først tverrliggeren med et skudd alene med keeper før han header i stanga etter et fantastisk innlegg fra Ben Arfa. Wigan har også muligheter til å øke ved Moses, men Krul redder skuddet fra 8 meter mesterlig. Sammon kommer også alene gjennom, men denne gangen sklir Coloccini ballen vekk fra linja.
Resten av omgangen er et stort gjesp, og det er aldri noen tvil hvilken vei seieren gå. Det positive er at intensiteten ikke er høy og vi ikke sliter oss ut. Neste kamp blir helt avgjørende når det gjelder Champions League. Da møter vi Chelsea på Stamford Bridge.

KAMPFAKTA
1-0 Moses 13 min
2-0 Moses 15 min
3-0 Maloney 36 min
4-0 Di Santo 45 min

LAGOPPSTILLING
WIGAN:  Al Habsi, Alcaraz, McCarthy, Caldwell, Maloney, Moses (Gomez), McArthur, Boyce, Beausejour, Di Santo (Sammon), Figueroa

NEWCASTLE:  Krul, Simpson (Perch), Williamson, Coloccini, Santon, Cabaye (Ferguson), Tiote, Gutierrez, Ben Arfa (Raylor), Ba, Cisse.

 

You must be logged in to post a comment Login