Cissé ordnet sesongbeste for Newcastle

Oppdatert: 28. December 2014

Newcastle var endelig på seierssporet igjen, etter en solid snuoperasjon.

Kampen begynner på verst tenkelig vis sett med Newcastle-øyne. Etter knappe fire minutt blir Coleman spilt fri på høyrekanten. En nydelig ball slås på innsiden av Gouffran. Everton-backen slår et fint innlegg langs bakken. Ivorianske Koné kommer først på ballen etter et enkelt løp bak ryggen på Williamson, og plasserer kulen bak en sjanseløs Alnwick. Særdeles svakt forsvarsspill av Newcastle, der verken Williamson eller Coloccini plukker opp Koné.

Det tar imidlertid ikke lange tiden før Newcastle burde ha redusert. I det ellevte minuttet slås en lang ball fra Tioté oppover på Evertons banehalvdel. Cissé stiger til vers og vinner en hodeduell mot en Everton-forsvarer. Det blir en nydelig bakromspasning, som plukkes opp av Sissoko. Franskmannen kommer alene med keeper, men et håpløst touch på ballen fører til at Sissoko ikke kommer til avslutning. Det er en gigasjanse som blir håpløst utnyttet, men svært bra spill fra Newcastles side.

Resten av omgangen tar Newcastle hånd om. I det 33. minuttet slår Colback en kort corner til Tioté. Ivorianeren svinger ballen inn i feltet. Ballen går over alle, men Williamson rekker ballen på bakre stolpe før ballen går over dødlinjen. Williamson finner Cissé i feltet som setter sin niende scoring i serien, og Newcastles raskeste mål så langt denne sesongen.

Scoringen kan nok oppleves som noe urettferdig sett med Everton-øyne. For noen minutter tidligere plantet Cissé albuen i Colemans ansikt idet en Newcastle-corner skulle bli slått. Etter regelboken skulle senegaleseren fått marsjordre, men dommeren ser neppe hva Cissé faktisk gjør, og gir bare frispark til Everton.

Like før dommeren blåser av første omgang, lemper Perez ballen inn i feltet. Der vinner Dummett en hodeduell mot Coleman. Ballen heades mot Everton-buret, og der kommer Janmaat. Nederlenderen får en meget stor sjanse til å sette Newcastle i føringen, men midtstopper Sylvin Distin blokkerer ballen og avverger et nytt baklengsmål for gjestene.

I andre omgang fortsetter Newcastle å ta grep om kampen.

Allerede i det femtiende minuttet finner Tioté målkåte Perez. Spanjolen plasserer et lekkert skudd mellom beina på en Everton-spiller og til venstre for keeper Robles. Kampen er således snudd i favør Newcastle.

I det 67. minuttet slår Janmaat ballen inn i Everton-boksen etter initiativ fra Colback. En Everton-spiller er først på ballen, men den ender til slutt opp hos rødtoppen. Gjennom beina på Robles, kan Colback se at ballen går i mål. Dette var geordie-guttens første scoring for Newcastle.

Det skal imidlertid bli noen nervepirrende sluttminutter for Newcastle. Janmaat opphever offsiden i det 84. minuttet. Krøllen på forsvarslinjen utnytter Baines, som slår en fantastisk stikker mellom Newcastle-forsvaret. Innbytter Mirallas snapper opp ballen, og scorer kontant bak en utspilt Alnwick. Plutselig var det spenningen igjen i kampen, etter at det meste på St. James’ Park hadde handlet om solid Newcastle-spill (om en ser bort fra de første ti minuttene av kampen).

I det 93. minuttet finner Sissoko Perez etter en Newcastle-kontring. Spanjolen virker ivrig på scoring nummer to, og lader høyresleggen. Et knallhardt skudd går i stolpen og treffer Riviere i retur. Riviere klarer ikke å omsette returen i scoring, men franskmannen ble uansett avblåst for offside.

I det 95. minuttet gir dommeren fløyten et siste blås, og dermed har Newcastle karret til seg sin første trepoenger (og poeng) siden 2-1-seieren over Chelsea. På torsdag venter et Burnley-lag på hjemmebane, som fremdeles kjemper for overlevelse i Premier League. Med dagens seier klatrer Newcastle opp på en niende plass med 26 poeng. På plassen midt mellom henholdsvis Swansea og Liverpool som avslutter den 19. serierunden i morgen (mandag 29. desember). Det er ingen tvil om at dagens seieren er svært viktig for Newcastle, som på få uker har gått fra fjerdeplass til plassering midt på tabellen.

Lagene:
Newcastle (4-5-1): Alnwick – Janmaat, Williamson, Coloccini, Dummett – Perez, Sissoko, Tioté, Colback, Gouffran (Cabella 90) – Cissé (Riviere 73)
 Øvrige på benken: Woodman, Santon, Anita, S. Taylor, Armstrong
Everton (4-2-3-1): Robles – Coleman, Distin, Alcaraz, Garbutt – Barry, McCarthy (Barkley 45) – McGeady (Mirallas 61), Eto’o, Baines – Koné (Lukaku 73)
 Øvrige på benken: Griffiths, Oviedo, Besic, Browning
Mål: 0-1 (Kone 4), 1-1 (Cissé 33), 2-1 (Perez 50), 3-1 (Colback 68), 3-2 (Mirallas 84)
Gule kort: Gouffran (29), McCarthy (29), Alcaraz (71), Dummett (93)

You must be logged in to post a comment Login