Cissé back with his back

Oppdatert: 29. October 2012

Beklager dårlig ordsspill i tittelen, men når vår spiss får årets første scoring med ryggen på overtid så kan man unne seg det lille ekstra.


Med Tiote ute tok Perch hans plass sentralt sammen med Cabaye. Shola fikk også fornyet tillit på topp sammen med Demba Ba. Offensivt var vi i en slags 4-4-2, mens defensivt byttet Shola og Demba på å være høyrekant, mens Jonas, Perch og Cabaye fungerte sentralt.
.
HØYT PRESS
Newcastle startet med et ganske høyt press, og fikk tidlig et slags overtak i kampen. Etter tolv minutter fikk Demba Ba en utrolig sjanse, Shola slår et perfekt legg på bakre, der venter Demba, men header kraftfullt utenfor. Den linken der vil man derimot se igjen senere.
Når hjemmelaget presser er de sårbare på kontringer, og på bakgrunn av det får Lukaku to enorme sjanser til å gi WBA ledelsen. To ganger blir han spilt igjennom alene med Krul, men vår nederlender gjør en utrolig redning, og en brukbar redning som forhindrer mål imot.

I mellom de to mulighetene så får Newcastle sitt første mål. Hvis det er noen som husker målet til Demba Ba mot Manchester United i fjor så er det nesten tro kopi. Krul slår en lang ball opp der Shola knuser Olsson i lufta, han stusser videre mot Demba Ba som river seg fri fra McAuley og klinker til på volley. Foster får en hånd på ballen, men har ikke mulighet på det harde skuddet.

MISTER INITIATIVET
Hjemmelaget kommer ikke ordentlig gang etter pause før WBA har utligna . Zoltan Gera fører ballen ned langs 16-meteren før det virker som han har øyne i nakken og vrir et innlegg mot Lukaku som har fått rom fra Colo. Innlegget er så bra at at det ikke er mye jobb som skal til for å få den bak Krul. Shola opphever offsiden, men uansett et lite kunstverk av et innlegg fra Gera.
Frem til det 80ende minutt så spiller Newcastle forferdelig, dårlige pasninger, lite bevegelse og mange som skal gjøre det alene. WBA har mye bedre tendenser, men vårt gode forsvar holder unna det meste.
Jeg kan ikke huske et skudd på mål for det gjenstår 6-7 minutter fra hjemmelaget. Obertan får ballen nede på høyrekanten og kliner til inn i feltet, den treffer Cissè, men ballen går bakover.
Så skjer det, tre minutter på overtid. Hatem Ben Arfa tar med ballen fra midtbanen og forserer på tvers mot 16-meteren, han blir felt , men dommeren gir fordel. Ballen går til Sammy Ameobi som kliner til. Ballen er på vei ut, men treffer Cissè i ryggen og utmanøvrerer Foster i målet. Newcastle scorer og får deilige tre poeng! Endelig litt marginer på vår side!

KAMPFAKTA
1-0 Ba 35 minutt
1-1 Lukaku 55 minutt
2-1 Cissè 93 minutt

LAGOPPSTILLING
NEWCASTLE: Krul, Simpson (Obertan), Coloccini, Williamson, Santon; Ben Arfa, Perch, Cabaye, Gutierrez; Ba (Ameobi Jr), Ameobi (Cissè)

WBA: Foster, Tamas, Olsson, McAuley, Ridgewell, Morrison, Mulumbu, Gera (Popov), Dorrans(Rosenberg), Odemwingie, Lukaku (Long).

You must be logged in to post a comment Login