Calderwood ny manager i Hibs

Oppdatert: 18. October 2010

Chris Hughtons høyre hånd i Newcastle, Colin Calderwood, har blitt ansatt som manager i den skotske Premier League-klubben Hibernian FC. – Tilbudet var for godt til at jeg kunne si nei, sier Calderwood. Newcastle og Chris Hughton står nå uten assistentmanager, etter en tøff start på sesongen.

Calderwood ble ansatt som trener i Newcastle i janiuar 2009, før han ble Chris Hughtons høyre hånd i august samme år. Først som caretaker, deretter på fast basis. Calderwood var en sentral del av trenerteamet da Newcastle gikk til topps i Coca Cola Championship forrige sesong. Han har tidligere vært manager for Northampton og Nottingham Forest, og vant opprykk med begge lag.

Calderwood sier han har trivdes godt i Newcastle.

– Jeg har virkelig likt meg veldig godt den tiden jeg har vært i Newcastle. Det har vært fantastisk å jobbe sammen en glimrende manager i Chris Hughton, og med noen meget gode spillere i laget. Å være en del av forrige sesongs opprykk til Premier League er noe jeg er veldig stolt av, og jeg ønsker Chris, Paul og resten av laget all mulig hell og lykke i tiden som kommer. Muligheten til å bli manager for et toppserielag i hjemlandet mitt var vanskelig å takke nei til, og det er en sjanse jeg virkelig ser frem til. Men Newcastle vil alltid være en spesiell klubb for meg, sier Calderwood.

Chris Hughton skryer av sin assistent.

– Colin har vært en stor del av det denne klubben har oppnådd den tiden han har vært her. Han var en sentral del av alt det vi oppnådde forrige sesong, som kuliminerte i at vi løftet Championship-trofeet. Bortsett fra å være en veldig god venn, er Colin en person jeg har stor respekt for, og jeg ønsker han alt det beste i Hibs.

You must be logged in to post a comment Login