Cabaye sørget for fransk jubel

Oppdatert: 16. June 2012

Yohan Cabaye startet sin andre strake EM-kamp for Les Bleus og takket for tilliten ved å score sitt aller første landslagsmål, da Frankrike beseiret Ukraina med 2-0 i Donetsk.


Cabaye og Ben Arfa på vei mot kvartfinale

Frankrike ville med seier sette seg selv i førersetet mot en kvartfinale i Europamesterskapet. Yohan Cabaye startet nok en gang på midten for Frankrike, mens Hatem Ben Arfa ble sittende hele kampen på benken. Kampen ble avbrutt etter 4 minutter på grunn av et volssomt regnvær, men når værgudene over Donetsk hadde innsett at dette var en fotballfest de ikke kunne spolere – var det Frankrike som var det beste laget.

Ribery spilte frem Jeremy Menez som gjorde 1-0 i starten av 2. omgang. Kun noen få minutter senere var det Karim Benzema som fant Yohan Cabaye. Vår lille teknikker var litt heldig og dyktig som fikk med seg ballen og avsluttet pent med venstrebenet, og Frankrike hadde så og si avgjort kampen iløpet av noen få minutter. Det var Yohan Cabaye sin aller første scoring for det franske landslaget, i sin landskamp nummer 15. Dagens flotteste angrep kom likevel etterpå – et fantastisk kombinasjonsspill fra franskmannene sendte Cabaye igjennom nok en gang, men dessverre sto stolpen i veien for det som ville vært en av EM´s absolutt flotteste scoringer.

Vi har ikke vært bortskjemt med Newcastle-spillere i mesterskap de siste årene. Ikke siden EM i Nederland og Belgia i 2000 har en Newcastle-spiller havnet på scoringslista. Da var det Alan Shearer som var på farten og han scoret både mot Tyskland og Romania i det mesterskapet. I dag gjorde heldigvis Yohan Cabaye slutt på den dårlige statistikken.

Tre ex-Newcastle spillere med mot Sverige

England vant 3-2 mot Sverige i går og tar mest sannsynlig følge med Frankrike til kvartfinale. Roy Hodgson valgte tre tidligere magpies i sin startoppstilling til gårsdagens kamp. Scott Parker, James Milner og Andy Carroll var alle med fra start, og sistnevnte sendte England i ledelsen halvveis i første omgang med en kanonscoring. Sverige snudde kampen i 2.omgang, men England maktet å komme tilbake og ti minutt før slutt ble Danny Welbeck matchvinner med en strålende avslutning.

You must be logged in to post a comment Login