Bursdagsbarnet fikset gaven selv

Oppdatert: 23. January 2011

Coloccini scorte et nydelig mål på  sin egen bursdag, dessverre ødela Lennon festen. Nok en gang glapp seieren i sluttminuttene.

Hjemmelaget gjorde èn forandring fra forrige kamp da Guthrie erstattet den skadde Alan Smith. Tottenham måtte klare seg uten Assou Ekotto og Gomez, mens Pienaar gjorde sin første kamp i Spurs-trøya.

SLAPP MED SKREKKEN
Allerede etter 12 minutter måtte stjerneskuddet Bale kaste inn i håndkleet til fordel får vår tidligere franske forsvarer Sebastian Bassong.
Newcastle kom til noen halvsjanser, og det var som regel langpasningene mot Best og Ameobi som var oppskriften. Etter 15 minutter vinner Ameobi i lufta og header ned til Best innenfor 16-meteren, han får lagt igjen ballen til Shola som banker ballen en meter over fra cirka 14 meter. Tottenham har ballen mest, men et godt organisert hjemmelag lar ikke Spurs komme til de største sjansene. Etter halvtimen kunne Best gitt hjemmelaget ledelsen, Enrique kommer seg fri på venstre og slår en nydelig innlegg på bakre. Best får et bein på ballen og setter den i tverrliggeren.
På overtid hadde Defoe muligheten til å gi Tottenham et perfekt utgangspunkt inn til pausen. Van der Vaart mottar pasning på 16-meteren og hælflikker ballen videre inn til Defoe. Alene med keeper greier han derimot ikke å sette ballen bak en god Harper som redder forsøket.

ARGENTINSK MAGI
Newcastle starter friskest i andre omgang og Best får første halvsjanse etter bare fem minutter. Gutierrez gjør en sterk jobb på høyresia og får lagt inn til Best som header en meter utenfor. I starten av denne omgangen var hjemmelaget oppe i hele 60% ballinnehav, sterkt mot et av Premier Leagues beste lag.
Etter en time spilt skulle magien skje. Newcastle har innkast på høyresiden, Guthrie mottar ballen og sender en herlig langpasning over til Coloccini ved enden av 16-meteren. Colo, som har holdt seg oppe etter et frispark fra Barton, bryster ballen forbi Hutton og knaller til på halv-volley. Cudicini kan ikke gjøre annet enn å slå ballen videre inn i mål, og hjemmelaget går opp i ledelsen.

Fem minutter senere prøver Lennon å svare, men skuddet fra fem meter blir bra reddet av Harper på nærmeste stolpe. Løvenkrands kommer deretter inn for Best, og det tar ikke lang tid før han gjør seg bemerket. Barton får god tid i mellomrommet mellom midtbane og angrep da han trer igjennom en strålende pasning til Løvenkrands, alene med keeper greier han imidlertid ikke å overliste Cudicini . Like etter får Ameobi til et godt skudd fra 18 meter, men nok en gang er Cudicini med på notene. Nå skjer det mye på St James Park, Modric får ballen på 20 meter og tester ut kvaliteten på tverrliggeren med et kanonskudd.

Ranger kommer så inn rett før slutt, og får sin mulighet like etter. Èn mot èn mot landslagsstopper Dawson drar han seg forbi og klarer  fra skrått hold å få til et skudd, dessverre sniker den seg like utenfor stolpen.

I jakt på det andre målet blir Newcastle på overtid kontret på av Tottenham. Crouch header ballen ned til Defoe som setter Lennon løs på venstre. Simpson inviterer han inn på sin beste fot og da står det 1-1 da han drar ballen innover og setter den kontant i nettet. For andre kamp på rad må Newcastle ta til takke med ett poeng etter å ha ledet inn til overtiden. Nå venter en pause på litt over en uke, sikkert bra for Newcastle som sliter med skader.

KAMPFAKTA:

  • 1-0 Coloccini 59 min
  • 1-1 Lennon 91 min

LAGOPPSTILLING:
NEWCASTLE UNITED:  Harper, Simpson, Williamson, Coloccini,Jose Enrique, Barton, Guthrie (Perch), Nolan, Gutierrez, Best (Løvenkrands), Ameobi(Ranger)

TOTTENHAM:  Cudicini, Hutton, Dawson, Gallas, Bale (Bassong), Lennon, Modric, Jenas (Crouch), Pienaar (Kranjcar), Van der Vaart, Defoe

SPILLERRATING:
Harper 7
Gjør et par matchvinner-redninger
Simpson 6
God kamp helt frem til Lennon sin scoring.
Coloccini 9
Scoring og fantastisk defensivt, veldig nær toppkarakter.
Williamson 8
God til å bryte foran, spiller på det trygge.
Enrique 8
Som vanlig god kontroll på sin side defensivt, brukbare offensive løp.
Barton 7
Slår gode dødballer og langpasninger i første omgang, faller litt igjennom i andre.
Nolan 7
Gjør den usynlige jobben på midten, arbeidsjern.
Guthrie 7
Blir bedre for hver kamp. Fin assist, viser fint driv med ball.
Jonas 7
God kamp, kommer til flere gode innlegg enn til vanlig. Flinkere til å bruke sin gode fart.
Best 5
Jobber bra, men blir ikke mye sluttprodukt. Uheldig tverrliggerskudd i første omgang.
Ameobi 7
Vinner det meste i lufta, og kommer til noen gode muligheter. Blir sliten mot slutten.
Løvenkrands 6
Gjør hele tiden gode løp. Kommer alltid til muligheten, men bør snart begynne å sette noen.

You must be logged in to post a comment Login