Svart dag mot de oransje

Oppdatert: 24. April 2011


Newcastle tok tidlig ledelsen mot hardtkjempende Blackpool, men det var til slutt heldig at vi til kampslutt fikk med oss det ene poeng

Eneste forandringen fra kampen mot Manchester United var at en skadet Danny Guthrie var byttet ut med Kevin Nolan som hadde sonet ferdig sin suspensjon.

TIDLIG OVERTAK
De første 15 minuttene var det en liten stillingskrig der Newcastle skapte de eneste sjansene . Etter ti minutter kom Ameobi alene gjennom etter å ha fått en tå på ball fremfor Alex Baptiste. Shola skal bare sende en enkel innsidepasning tvers-over til Løvenkrands, men sklir i forsøket og sjansen ebber ut i ingenting.
Like etter gir Charlie Adam ballen fra seg i farlig posisjon på cirka 30 meter, Barton spiller pasning til Løvenkrands som vender opp på 20 meter og fyrer av en mark-kryper nede til venstre for keeperen. Gilks i buret har ingen mulighet på skuddet og bortelaget leder 1-0.

Blackpool tok herfra og inn mer og mer over kampen. Newcastle-spillerne ble nonchalante og dette ga Blackpool blod på tann. Enrique forærer etter halvtimen Blackpool en stor mulighet da han slår en forferdelig tversoverpasning på høyde med vår egen 16-meter. DJ Campbell når ballen først inne i feltet, men Krul i målet er kjapt ute og får såvidt en liten hånd på ballen og får dyttet den ut til corner. Holloway slår ut med armene på sidelinjen, men reprisen viste at Krul var på ball og dommeren gjorde rett.
Like etter skulle derimot Blackpool få sin scoring som resultat av sitt gode press. En corner blir slått på første der DJ Campbell kommer først på ballen, han flikker ballen mot mål, men Enrique får headet ballen vekk fra streken. Ingen kamerabilder ga oss et godt bilde om ballen var inne eller ikke, men dommeren dømmer mål og hjemmelaget er tilbake i kampen.

Simpson er heldig like etter at han ikke får en straffe i mot seg da han faller i feltet og treffer ballen med henda hele to ganger, en godt plassert dommer vinket det hele videre. Blackpool får også en ball reddet på streken like etter da Enrique nok en gang gjør jobben sin med å passe stolpen. Pausen kommer kjærkomment for bortelaget som er heldig å ikke ligge under.

BEDRE KONTROLL BAKOVER
Med visse oppstrammninger har Newcastle mer kontroll bakover etter pause, Blackpool har mye ball, men sliter med å skape de største sjansene. Etter timen spilt kommer omgangens første store sjanse da Taylor-Fletcher møter en cross fra Crainey og header like over målet til Krul. Like etter banker Adam til fra kanten av 16-meteren, ballen smeller i lengste stolpe, Blackpool kommer nærmere.

Newcastle får sin ene mulighet denne omgangen med en cross som finner Ireland på bakre, istedenfor å skyte prøver han å bryste ballen til Ameobi som ikke står på tuppa.
Kampen ender uavgjort, et resultat Newcastle bør være fornøyd med.

KAMPFAKTA:

0-1 Løvenkrands 17 min
1-1 DJ Campbell 32 min

LAGOPPSTILLINGER:
Blackpool: Gilks, Eardley, Baptiste, Evatt, Crainey, Vaughan, Adam, Southern, Phillips (Varney), Campbell, Taylor-Fletcher (Puncheon)
Newcastle: Krul, Simpson, Williamson, Coloccini, Jose Enrique, Barton, Nolan (Perch), Tiote, Gutierrez, Ameobi, Løvenkrands (Ireland)

SPILLERRATINGER:
Krul 9
Flere matchvinner-redninger, ingen feil, viser sitt potensiale
Simpson 7
På tuppa i forsvaret, forhindrer flere ganger farlige innspill.
Williamson 6
Brukbar kontroll, men sliter litt med farta i Blackpool-angrepet
Coloccini 7
Nok en solid kamp
Enrique 5
Veldig dårlig 1.omgang, bedre i andre, men vi forventer bedre.
Barton 5
Touchen satt ikke, dårlige avleveringer. Ikke hans kamp.
Tiote 5
Skal gjøre for mye med ball, noe som resulterer i mange balltap.
Nolan 5
Blir borte når han ikke får jobbe med noe i motstanderens boks, ikke fart i beina til å takle sentral midtbaneplass.
Jonas 7
Vår beste på midtbana, skaper det lille vi klarer offensivt. Flink til å sette opp Enrique.

Løvenkrands 7
Fint mål, jobber bra uten å få mye å jobbe med.
Ameobi 5
Lite å jobbe med, men greier ikke å holde på ballen.

You must be logged in to post a comment Login