Benitez har signert

Oppdatert: 11. March 2016

Spanjolen blir mannen som skal redde Newcastle fra nedrykk. Og snart møter han en gammel rival.

Etter flere dager med spekulasjoner, bekrefter Newcastle at Rafael Benitez tar over managerrollen etter Steve McClaren. Ja, managerrollen, og ikke “head coach” McClaren har hatt rollen som. Ett av Benitez’ krav skal ifølge Sky Sports nemlig ha vært at han får tittelen manager, og slik TAN har forstått det har kravet blitt innfridd. Spanjolen, som blant annet er den eneste i verden som har vunnet både UEFA-cupen, Supercupen, Champions League og Fifa Club World Cup, har ifølge flere medier signert en tre år lang kontrakt med klubben.

– Jeg har gleden av å fortelle at jeg har signert kontrakt med en legendarisk fotballklubb. Vi skal nå ta tak i store utfordringer både for laget og meg. Kom igjen Toon Army, nå trenger vi deres støtte fremover, sier Benitez på sin første pressekonferanse etter å ha signert.

Om det faktisk blir tre år i Newcastle, gjenstår å se. Et annet krav for å signere kontrakten skal også ha vært en klausul med mulighet for å forlate Newcastle etter sesongslutt. Uansett – sikkert er det at Benitez vender tilbake til England og Premier League for tredje gang. Tidligere har han trent Liverpool (2004-2010) og Chelsea (2012-2013). Men listen over store klubber stopper ikke der. Real Madrid, Valencia og Inter Milan er noen av de andre lagene som befinner seg på spanjolens CV.

LES OGSÅ: McClaren ferdig i Newcastle

Drøye to måneder har gått, siden Benitez fikk beskjed om å fratre sin rolle som manager i Real Madrid, etter at laget spilte uavgjort mot Valencia og havnet i bakleksa med tanke på å ta ligagullet fra Barcelona. Hans nye kontrakt skal ifølge ryktene sikre en inntekt på 4 millioner pund per sesong, pluss en 2 millioner pund bonus dersom Newcastle ikke rykker ned.

Fra tiden i England huskes meritterte Benitez blant annet for sine konfrontasjoner med en rekke managere fra andre klubber. Med derbyet mot Sunderland like rundt hjørnet, er det interessant å merke seg at en av disse var nåværende Sunderland-manager Sam Allerdyce. Riktignok oppstod konfrontasjonen mens Big Sam var manager i Newcastle og Blackburn. Da Allerdyce ledet Newcastle, uttalte han blant annet at dersom Liverpool (under Benitez) leverte like dårlig i Champions League som i ligaen, så hadde han fått sparken. Som Blackburn-manager anklaget han også Benitez for å være arrogant under et oppgjør mellom de blå- og hvitkledde og Liverpool.

Benitez avfeide selv det hele, men det kan bli interessant å se rivalene møtes til kamp under derbyet på St. James’ Park om en drøy uke. Og for dere som lurer på managerens historie i møtene med Mackems, så kan vi informere om at han står med totalt 9 seiere og 1 tap fra tiden i Liverpool og Chelsea.

LES OGSÅ: Vil rive i stykker transferplanen

Når Newcastle nå har signert Benitez, er det en autoritær mann som er vanskelig å tilfredsstille som kommer inn dørene på St. James’ Park. Liverpool-kaptein Gerrard sa selv at han mange ganger lengtet etter å høre “godt jobbet” fra sin daværende sjef. Hans foretrukne formasjon er 4-2-3-1, med andre ord kan ikke supporterne forvente store endringer på den fronten. Han er i tillegg kjent for å bruke spillere i helt andre posisjoner enn de er vant til fra før, noe blant annet Steven Gerrard og Dirk Kuyt fikk oppleve, da de ble plassert på høyrevingen.

Benitez er en tilhenger av både spillerrotasjon og sonemarkering, noe han fikk kritikk for av pressen i starten av sin karriere i England. Kritikken stilnet imidlertid noe, etter at han kapret både FA cup-tittelen og Chamions League-tittelen de første to sesongene. Med sin spillestil er spanjolen kjent for å lede lag som slipper inn få mål. Og hvem vet, kanskje er han rett mann til å få skikk på et Newcastle-forsvar med elendig statistikk.

Vi i TAN ønsker Benitez velkommen!

 

 

You must be logged in to post a comment Login