Ben Arfa sikret 3 poeng mot Fulham

Oppdatert: 01. September 2013

Etter to skuffende kamper hittil i årets Premier League var presset stort på våre gutter hjemme mot Fulham. Men i store deler av kampen var det få tegn til bedring. Så bestemte Hatem Ben Arfa seg for å gjøre noe med det.

1. Omgang

For første gang denne sesongen var Loic Remy og Yohan Cabaye i Newcastles tropp, men måtte begge finne seg i å starte på benken. Derfra fikk de se en førsteomgang hvor vi hadde brukbar kontroll uten å skape noe særlig. Nærmest var Fabricio Coloccini som var høyest på en corner i kampens 4. minutt. Sylvain Marveaux slo med utoverskru og vår argentinske kaptein headet mot mål, men ballen stoppet i Papiss Cisse og Fulham slapp med skrekken. Resten av omgangen forløp uten de store høydepunktene og i pausen var undertegnede spent på hvor lang tid det ville gå før vår leiesoldat Remy ville entre manesjen foran hjemmefansen for første gang.

2. Omgang

Men det var de samme 11 som entret gressmatta etter pause, og det virket som om pausepraten hadde gjort gutta godt. For det var en helt annen intensitet og glød som preget oss i starten av andre omgang. Og etter 65 minutter entret både Gouffran og Cabaye banen mens Shola Ameobi og Anita gikk ut. Det var likevel gjestene fra London som fikk den første store sjansen etter 67 minutter. Yohan Cabaye laget et frispark ca 18 meter fra mål og Tim Krul måtte frem med en kjemperedning for å hindre Bryan Ruiz i å lime ballen i hans venstre kryss. Nok en god redning av vår eminente keeper.

I kampens 74. minutt var det tid for Loic Remy. Sylvain Marveaux forlot banen og Remy kom inn til stor jubel fra tribunene. Og nå kjørte vi over gjestene. Ben Arfa kom til to gode innlegg fra høyre som begge var nære ved å ende med scoring. Først var det Gouffran som headet fra 3-4 meter, men presterte å bomme på mål. En kjempebom av franskmannen som nesten kan nevnes i samme åndedrag som missen han hadde mot West Ham. Der skal du score, Gouffran!

Så var det Cisse sin tur å få en kjempesjanse. Innlegget fra Ben Arfa traff hodet til senegaleseren og ballen smalt i tverrliggeren. Det så virkelig ikke ut som om marginene var på vår side i dag.

Men så – etter 86 minutter – en høy krosser fant brystkassa til Ben Arfa på hjørnet av 16-meteren. Franskmannen la ned ballen lekende lett, kjørte noen overstegsfinter før han kvittet seg både med John Arne Riise og Alex Kacaniklic og rappet til med venstreslegga. Ballen suste inn i Stockdales lengste hjørne og taket løftet seg på St James’. Et strålende mål av vår klart beste spiller. Scorer den mannen bare perler?

Ben Arfa gratuleres etter perlemålet.

På overtid måtte Stockdale frem med en flott redning for å hindre Goufrran i å sette 2-0, men kampen ebbet ut med 1-0 og årets første ligaseier var et faktum. En enormt viktig seier som forhåpentligvis gir oss litt mer selvtillit. Og når overgangsvinduet stenger natt til tirsdag får vi håpe at vi har den stallen vi trenger for å holde oss langt unna nedrykksstriden i år.

 Lagene

Newcastle United (4-4-2): Tim Krul; Mathieu Debuchy, Mapou Yanga-Mbiwa, Fabricio Coloccini (c), Davide Santon; Hatem Ben Arfa, Moussa Sissoko, Vurnon Anita (Yohan Cabaye 65), Sylvain Marveaux (Loic Remy 74); Shola Ameobi (Yoan Gouffran 65), Papiss Cisse
Ubenyttede: Rob Elliot, Paul Dummett, Dan Gosling, Sammy Ameobi

Fulham (4-4-2): David Stockdale; Sascha Riether (Matthew Briggs 73), Brede Hangeland (c), Aaron Hughes, John Arne Riise; Alex Kacaniklic, Steven Sidwell (Hugo Rodallega 88), Scott Parker, Bryan Ruiz; Dimitar Berbatov, Darren Bent (Adel Taarabt 82)
Ubenyttede: Neil Etheridge, Derek Boateng, Giorgios Karagounis, Damien Duff

Hatem ble både matchvinner og banens beste i går.

 

You must be logged in to post a comment Login