Ben Arfa nærmer seg overgang

Oppdatert: 09. August 2010

Den 23-år gamle franskmannen kan være på vei til Tyneside denne uken, etter at presidenten i den franske storklubben Marseille bekreftet ovenfor fransk TV under helgens serieåpning i League 1 at forhandlingene mellom klubbene var på et avsluttende stadium.

Etter en flom av rykter forrige uke rundt en overgang fra den franske riveriaen til kalde nord-øst England for den unge franskmannen, så kunne president i Olympique de Marseille, Jean-Claude Dassier, bekrefte at forhandlingene var i sluttfasen. Hatem Ben Arfa som også har en fortid i Lyon var regnet som et av europas største talenter for noen år tilbake, og sammen med Karim Benzema så utgjorde han en ungdommelig duo både for Lyon og det franske landslaget. De to unge stortalentene var ifølge ryktene sterke rivaler innad i laget og hadde et dårlig forhold seg imellom, hvorvidt det var grunnen til at Ben Arfa forlot Marseille sommeren 2008 vites ikke. De to siste sesongene har han tilbrakt på Stade Velodrome, og karrieren har stoppet noe opp under tiden i Marseille, hvis man tar potensialet han viste som Lyon-spiller i betraktning.

Landslagsplassen han hadde som 20-åring maktet han ikke å holde på, og Ben Arfa står per dags dato bokført med kun sju landskamper og en fulltreffer mot Færøyene. De siste to årene har han vært så og si ute av det franske landslaget, men Raymond Domenech tok riktignok med seg Ben Arfa i bruttotroppen foran sommerens VM-sluttspill, men vraket unggutten til den endelige troppen. Nå har Laurent Blanc tatt over som landslagssjef for “Les Bleus” og Hatem Ben Arfa er en av de utvalgte som reiser til Norge for å møte Egil Olsens menn på Ullevaal Stadion onsdag kveld.

You must be logged in to post a comment Login