Back to winning ways

Oppdatert: 28. December 2011

Boxing Day-kamper har aldri vært vår store greie, og mange fryktet det verste borte mot Bolton som kom fra en seier mot Blackburn. En etterlengtet franskmann reddet derimot dagen.

Nok en gang scorte Demba Ba. Hans 14 mål for sesongen.


Vår franske landslagsspiller Cabaye var tilbake til denne kampen etter å ha stått over med suspensjon forrige kamp. Bakerst hadde Mike Williamson tatt stopperplassen ved siden av Coloccini, selv med sin manglende kamptrening. Ryan Taylor startet på venstrekant  på grunn av Santon sin kneskade.

BOLTON LA SEG DYPT
Med både Kevin Davies og Chris Eagles på benken satset Bolton alle sine kort på lange baller opp mot N`Gog og Klasnic, en ganske håpløs taktikk da både Colo og Williamson dominerer i luftrommet. Første sjansen faller til Newcastle da Cabaye blir klippet ned på 20 meter, Ryan Taylor skrur det påfølgende frisparket nede til venstre for Jaaskelainen, men finnen er der med en sterk hånd. Etter dette prøver Newcastle med mye langt mot Best, men på motsatt side er det Gary Cahill som regjerer, bortelaget mangler det lille ekstra for å bryte igjennom. Coloccini er sjef bakerst for Newcastle, og lar ingenting komme igjennom.
Bolton sin største sjanse kommer etter 39 minutter etter et frispark fra 18 meter. Det legges rette til Petrov som også skrur et frispark til venstre for keeper, men denne gang med mer kraft, der er derimot vår flyvende hollender med en praktredning. Like etter header Best like utenfor på en Newcastle-corner da han får gå opp helt alene.
Til pause står det 0-0, uten drøssevis av sjanser til noen lag.

HJEMMELAGET LØFTER SEG
Overraskende nok er det ingen bytter fra noen av lagene etter pause, og det er Bolton som starter friskest. Både Klasnic og N`Gog virker friskere, men greier ikke å skape de største farlighetene. På andre siden blir Obertan satt opp oftere og oftere alene mot Paul Robinson, og etter 59 minutter får han til en avslutning med venstre som Jaaskelainen redder. Like etter blir Best byttet ut for Ben Arfa, et bytte som snur kampen. Etter 69 minutter bryter Jonas ballen og Ryan Taylor kommer på en sugende overlap, fra kanten prikker sistnevnte inn Ben Arfa på ti meter som på spretten klinisk avslutter med venstrebeinet bak en sjanseløs Jaaskelainen. Newcastle trengte det lille ekstra, og det får man ved denne franskmannen.
Et par minutter senere avgjør vi kampen. Robinson prøver en håpløs pasning til sin ving som Tiotè snapper opp, han sender i vei Obertan som i feltet finner Ba. Han tar Cahill på senga og får satt fram en tå, og i hans form holder det til mål. Ballen drar opp i høyre kryss for keeperen, og bortelaget er foran med to. Like etter er Ba igjennom, men denne gangen får finnen en hånd på ballen.

Mer spennende skjer det ikke, og Newcastle tar en meget viktig seier. Nå venter et “hatoppgjør” mot Liverpool 30 desember.

KAMPFAKTA:
0-1 Ben Arfa 70 min
0-2 Ba 71 min

LAGOPPSTILLING:
Bolton: Jaaskelainen, Boyata, Knight, Cahill, Robinson, M Davies, Muamba (Eagles), Reo-Coker, Petrov, Klasnic (K.Davies), Ngog (Tuncay)
Newcastle:  Krul, Simpson, Coloccini, Williamson, R Taylor, Obertan (Ameobi Sr), Tiote, Cabaye (Perch), Gutierrez, Ba, Best (Ben Arfa).

Diskuter kampen i vårt forum!

You must be logged in to post a comment Login