Ba og Tiote til African Nations Cup

Oppdatert: 10. October 2011

Afrikas svar på EM, African Nations Cup er for oss nordmenn mest kjent for å være et gigantisk irritasjonsmoment.Annenhver januar mister europeiske topplag noen av sine beste spillere i omtrent en måned, ettersom disse blir kalt ned for å spille i Afrikamesterskapet.

Dessverre går dette også utover Newcastle. Vår relativt nye fanfavoritt Cheick Tiote og hans hjemland Elfenbenskysten, koste seg gjennom kvalikken der de vant alle sine 6 kamper og endte til slutt opp hele 12 poeng foran andreplassen Rwanda. Gruppespillet endte i en 2-1 seier mot Burundi, der begge Toure-brødrene kom på scoringslisten.

En annen spiller som var i “aksjon” på det afrikanske kontinentet, var formspilleren Demba Ba. Til tross for at han satt på benken hele kampen for Senegal da de møtte Mauritius, vil han nok være fornøyd med at også de vant sin kvalikkgruppe.

Disse brilijante spillerne må vi dermed klare oss uten i januar og spillere som Gosling, Guthrie, Vuckic, Ameobi (X2) og Løvenkrands må være klar til å vise hva de kan… Eller har vi en ny klassespiss i troppen fra januar av?

Og hva er greia med at African Nations Cup arrangeres annethvert år…?

You must be logged in to post a comment Login