Anita: Fornøyd med høyrebackrollen

Oppdatert: 13. September 2012

Vurnon Anita sier han er klar til å fortsette som Newcastles høyreback til skadekrisen i forsvarsrekka er over.

Den 23-år gamle midtbanespiller ble bedt om å steppe inn i Magpies forsvar etter at Danny Simpson hinket av banen i første halvdel av klubbens 1-1 kamp mot Aston Villa 2. september. Med Ryan Taylor på sidelinjen i flere måneder og James Perch ute, er Pardews alternativer mildt sagt begrenset.

Anita, som ble forsikret om at han ville få spille på midtbanen da han signerte, viser til tross for rollebytte ingen sure miner i et intervju med klubbens offisielle nettside.

– Vi har fått to skader på den siden, så hvis manageren trenger meg på høyrebacken, vil jeg gjøre mitt beste for laget. Det gikk bra mot Aston Villa, og som høyreback kan du bidra mye framover på banen. Så jeg gjorde det også, og ja, jeg tror det var en god prestasjon, sier Anita. Likevel understreker han hvor han egentlig ønsker å spille.

– Sentral midtbane er min posisjon, slik at det viktigste fokuset er på midtbanen. Men hvis Pardew trenger meg på høyre side, kan jeg også spille der, og det var klubben klar over da de hentet meg, sier han i intervjuet.

Newcastle, som spiller neste kamp borte mot Everton på mandag, står overfor en vanskelig batalje i Liverpool, mot et heltent Everton som har vist seg som en tøff motstander i ligaens første tre runder. Men The Toffees tapte overraskende 2-0 i sin forrige kamp mot WBA, som med det har knust begge lagene fra Merseyside så langt i år. Anita sier han forventer en vanskelig kveld i havnebyen. Særlig når han vet at to av mennene som hjalp til å sikre seier over Manchester United i årets åpningskamp er i svært god form.

– Jeg så høydepunktene og de var veldig aggressive. De spilte bra, så vi må være forberedt på hard motstand. Jeg kjenner jo to av spillerme som spiller der, siden jeg har spilt sammen med både Steven Pienaar i Ajax, og Johnny Heitinga i Ajax og på landslaget. De er veldig gode spillere, så jeg vet de har et godt og sterkt lag, bekrefter Anita.

Pardew har også bekymringer omkring keeper Tim Krul og kaptein Fabricio Coloccini, som har plukket opp skader mens der var borte på landslagsoppdrag. Anitas landsmann Krul returnerte tidlig fra Holland-leiren med skade i albuen, mens Magpies fysioteam venter på Coloccinis retur fra Argentina for å vurdere hans hamstring problem.

Veteran Steve Harper står klar til å erstatte Krul, mens Mike Williamson trolig vil vikariere for Coloccini hvis han ikke blir klar til mandagens kamp.

 

You must be logged in to post a comment Login